Educació

VÍCTOR CHAVES

ESTUDIANT DEL CICLE FORMATIU DE GRAU SUPERIOR DE LABORATORI CLÍNIC I BIOMÈDIC A L’ESCOLA PIA DE BARCELONA

“Estic content perquè al laboratori es toca de tot”

Va fer part de les pràctiques a la Teknon al juliol i ara hi segueix

Treballa amb mostres de sang i processarà PCR

Chaves estudia segon curs del cicle formatiu de laboratori clínic i biomèdic i està fent les pràctiques al centre mèdic Teknon, a Barcelona.

Com va anar el primer curs?
Vaig fer tota la teoria de manera presencial fins al confinament i, després, a través de Classroom i Meet. Tot i la pressió del confinament, em va anar prou bé i vaig acabar el curs amb molt bona nota.
Va ser difícil accedir a les pràctiques?
Després del confinament, molts laboratoris no volien becaris per prudència, però la Teknon sí, i vaig poder accedir a una plaça. El juliol passat vaig fer 118 hores i aquest curs faré les gairebé 300 que em falten.
Com va anar al juliol?
Les vaig poder fer bé, amb els equips de protecció reglamentaris. Vaig tocar la Covid-19 de prop, ja que hi havia molta feina perquè es va viure un petit rebrot.
Quina era la teva feina?
Fer recepció de mostres, processar tubs de sang... No vaig tocar cap PCR perquè llavors es processaven al Clínic, però aquest curs sí que en faré.
Com s’està desenvolupant aquest segon curs?
Aquest curs és menys teòric. Vaig començar les pràctiques el 21 de setembre al mateix lloc. Estic content perquè és un lloc on es toca de tot: recepció de mostres, processament de mostres de sang, banc de sang, microbiologia...
Com són les condicions de treball amb les mesures de seguretat per la Covid-19?
Treballem amb guants, mascareta i roba de protecció, i mantenim les distàncies de dos metres.
I la formació?
La faig al mateix laboratori. Tinc companys que em van explicant els protocols i els procediments. Jo observo i ells m’ho expliquen.
Quan preveus acabar les pràctiques?
Com que vaig fer 118 hores el juliol passat, i com que hi vaig cada dia de tres a set de la tarda, si tot va bé acabaré al gener.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.