Societat

ELISABET ALGANS

PEDIATRA AL CAP CELRÀ DE GIRONA

“La pediatria està en risc de morir a la primària”

L’Elisabet Algans explica que el 30% de les places de pediatria dels CAP estan ocupades per metges que no tenen aquesta especialitat. La raó, assegura, és que “la pediatria ha estat la gran oblidada del sistema sanitari”, fins al punt que “no s’ha previst el nombre de pediatres necessaris per substituir les jubilacions”. I els que es van formant, com que les condicions laborals als CAP són “tan precàries, s’estimen més “anar a l’hospital o a l’estranger”.

Algans demana a l’administració que escolti el crit d’alerta dels metges en general i dels pediatres en particular. “Ja no poden més, i si no es fa alguna cosa la pediatria corre el risc de morir a la primària.” No es cobreixen les baixes i a vegades un sol metge ha de cobrir un doble torn. “L’altre dia una pediatra va fer 73 visites en un sol dia.” A més, en el cas dels nens, el 50% són presencials, perquè fer un diagnòstic per telèfon és “més complicat”. “A vegades no t’arrisques i el fas venir perquè necessites veure’l per no equivocar-te”, explica.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.