Economia

Tremosa assumeix que tancaran el 25% de les empreses

El conseller demana al govern estatal recursos per evitar-ho

Els agents socials reclamen mesures a Aragonès

Una de cada quatre empreses abaixarà la persiana de manera definitiva perquè no podrà assumir la caiguda d’ingressos derivada de la inactivitat obligada per la pandèmia, segons les previsions que avalava ahir el conseller d’Empresa, Ramon Tremosa, en una entrevista a RAC1. El conseller reclamava al govern de l’Estat “més implicació” en la crisi amb la injecció de més recursos en l’economia i amb l’exoneració del pagament d’impostos, segons l’agència Efe.

Tremosa va donar per bones les dades que sospesen les patronals amb relació al tancament previst d’entre el 25% i el 30% de les empreses i d’entre el 10% i el 20% dels bars i restaurants, que van poder superar el primer confinament, però no la segona onada d’inactivitat. “Ara tenim una crisi sanitària menys letal en termes d’UCI i mortalitat, però la pandèmia és econòmica i social”, va dir.

En aquesta línia, ahir els agents socials van enviar una carta al president de la Generalitat en funcions, Pere Aragonès, per demanar compensacions i mesures urgents per als sectors afectats per la desescalada. Les patronals Foment i Pimec i els sindicats CCOO i UGT sol·liciten a Aragonès “una proposta urgent per abordar les mesures que han de compensar alguns sectors afectats per la desescalada i iniciar el treball en el marc del diàleg social amb la màxima celeritat”.

La carta s’envia després de la reunió dels agents amb Aragonès per tractar les compensacions per ajudar a pal·liar l’impacte de la crisi sanitària i, segons expliquen, “després no hi ha hagut cap resposta de l’executiu català”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.