Societat

JAUME SANABRAS

CEO MARLEX, IMPULSOR DE LA FUNDACIÓ GIRONA-EST

“El nostre és un projecte de llarga durada, de 30 anys”

Potenciem l’educació, l’esportiva, la cultural i l’acadèmica

Volem que els joves i els nens siguin els còmplices i els motors del canvi al barri

Jaume Sanabras veu futur. En un any i mig ha engegat una fundació que intenta canviar les condicions de vida en un dels sectors més desfavorits de Girona. És un home pacient, sense presses, que sap que per aconseguir resultats caldran molts anys.

Com va començar?
Quan era jove vaig treballar amb en Jaume Casademont, un home conscienciat que sempre em deia que si els negocis t’anaven bé havies de destinar part dels guanys en benefici de la societat. Sempre he cregut que era el camí. Als trenta anys vaig crear la pròpia empresa i em va anar bé. Vaig ajudar molts projectes solidaris, però quan va arribar la crisi del 2008 i vam perdre molts diners, ja que no podia fer aportacions econòmiques però sí que podia aportar temps, vaig anar a fer de voluntari a Font de la Pólvora.
I després?
Vaig descobrir un món. Quan vaig tornar a tenir guanys vaig demanar en què els podia ajudar. Va costar trobar referents, però finalment em van dir que el futbol s’estava morint i em van demanar si els podia ajudar. Després de diverses reunions, entre altres, una amb l’alcaldessa, vaig impulsar un projecte en què inicialment es van implicar 27 empresaris –avui som 35–, amb els quals vam fundar Girona Est, una entitat enfocada a millorar les condicions de vida de cinc barris, Vila-roja, Font de la Pólvora, Pisos Sant Daniel, Mas Ramada i la Creueta, englobats en el sector Girona Est.
I després del futbol?
Es tractava d’obrir aquest sector en dues direccions, que Girona conegués el barri i que la gent del barri no tingués por de baixar a Girona. És per això que treballem per oferir alternatives sobretot als nens i els joves, que, a part del futbol, inclouen el bàsquet, la música, el teatre, la cultura i la comunicació. En aquest aspecte, els empresaris estan molt il·lusionats, volen continuar, i hem trobat suports importants com ara de les fundacions Ciutat Invisible, La Pedrera, Ricky Rubio...
Una aposta de futur?
El nostre projecte té una mirada de trenta anys i és per això que actualment donem preeminència a l’educació a través de tres palanques, com són l’esportiva, la cultural i l’acadèmica, i l’enfoquem als nens i els joves. Creiem que aquells que avui reben serveis més endavant recordaran les oportunitats que els han donat i esdevindran motors del canvi, els còmplices que faran possible capgirar la situació. Treballem a llarg termini i busquem la implicació de les persones del barri perquè es pugui dur a terme el canvi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.