Política

González i Bono posen en dubte els indults mentre que Iceta defensa que estaran justificats

L’expresident de Castella la Manxa creu que “no és raonable” perdonar qui amenaça en tornar a cometre un delicte

L’expresident del govern espanyol, Felipe González, ha valorat la intenció del govern espanyol de destensar amb els indults però ha avisat que recuperar la política vol dir respectar la Constitució, l’Estatut i l’ordenament jurídic. Per la seva banda, l’expresident de Castella la Manxa i expresident del Congrés, José Bono, desconfia de l’eficàcia dels indults i creu que “no és raonable” perdonar qui amenaça en tornar a cometre un delicte. Per la seva banda, el ministre de Política Territorial, Miquel Iceta, ha assegurat que el govern espanyol “mai donarà un indult injustificat”. Segons el ministre, tota decisió haurà de tenir empara en la llei i s’ha de basar en criteris de justícia, equitat i utilitat pública.

En el marc d’una xerrada sobre els 35 anys de l’entrada d’Espanya a la Unió Europea, González s’ha referit a la carta del president d’ERC, Oriol Junqueras. L’expresident hi veu “símptomes contradictoris” sobre que ERC estigui disposada a fer un “recorregut d’acceptació de la institucionalitat”. I ha afegit que ha de ser l’executiu espanyol qui avaluï si l’independentisme “ha arribat al punt” d’acceptar la legalitat o si “hi pot arribar”.

Per la seva banda, en un article a ‘El País’, Bono ha demanat al govern de Sánchez que digui “amb claredat” i sense “explicacions porugues” si creu que els indults són la millor opció davant el “trastorn institucional” en el què, segons diu, està Catalunya. Per a Bono, els indults per si sols no resoldran el problema, però tampoc ho farà la presó.

I el ministre Iceta, des de Cuenca, ha replicat les veus que dubten de la mesura de gràcia assegurant que el govern espanyol “mai donarà un indult injustificat”. Si ho fes, segons Iceta, estaria faltant a la seva obligació i aniria en contra la llei. “Tota decisió no només tindrà empara a la llei sinó que, a més, es basarà en criteris de justícia, equitat i utilitat pública. Qualsevol decisió tindrà una justificació molt sòlida”, ha afegit. Segons Iceta, són “naturals” els recels que hi ha i ha augurat que la justificació del govern espanyol contribuirà a dissipar-los.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.