Política

Iceta passa de Política Territorial a Cultura i Esport en el nou executiu

L’alcaldessa de Puertollano, Isabel Rodríguez, agafa el relleu al ministeri i també serà la portaveu en substitució de Montero

Raquel Sánchez, alcaldessa de Gavà, relleva José Luís Ábalos al departament de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana

El ministre de Política Territorial i primer secretari del PSC, Miquel Iceta, agafarà la cartera de Cultura i Esports amb la remodelació de l’executiu espanyol.

L’actual alcaldessa de Puertollano (Ciudad Real), Isabel Rodríguez, serà la nova ministra de Política Territorial i portaveu del govern, en substitució d’Iceta i María Jesús Montero, respectivament, segons fonts del govern citades per l’agència Efe.

L’entrada de Rodríguez a l’executiu l’ha donat a conèixer aquest dissabte el president de Castella-La Manxa, Emiliano García-Page, durant la seva intervenció al comitè regional del PSOE.

Segons fonts del ministeri de Cultura i Esport, Miquel Iceta serà el nou titular d’aquest departament en substitució de José Manuel Rodríguez Uribes, que ha ocupat el càrrec durant 19 mesos.

Pel que fa a la quota catalana en l’executiu, la pèrdua de pes polític pel canvi de càrrec d’Iceta es veurà compensada per l’entrada al govern de Raquel Sánchez, que rellevarà José Luís Ábalos al ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana.