Gran angular

El CIAC presenta la Plataforma del Talent, per unir els estudiants amb les empreses d’automoció

La Plataforma s’obrirà a més de 150 centres educatius de tot Catalunya, en què es presentarà la tecnologia i totes les possibilitats que ofereix

El Clúster de la Indústria d’Automoció de Catalunya (CIAC) ha presentat la Plataforma de Talent, un espai digital que busca convertir-se en el punt d’unió entre les empreses industrials del sector i els estudiants que volen formar-ne part. La Plataforma neix després de dos anys de desenvolupament i de superar amb èxit un prova pilot on s’hi van implicar més de 200 estudiants, els quals van poder participar en més de 50 reptes plantejats per les mateixes empreses.

La plataforma s’obrirà a més de 150 centres educatius de Catalunya entre facultats, graus i FP on es presentarà la tecnologia i totes les possibilitats que ofereix. L’objectiu és que estudiants de tots els perfils s’uneixin a la plataforma, des d’enginyeries fins a màrqueting.

“És una peça clau i estratègica pel desenvolupament i captació de talent jove pel sector de l’automoció, imprescindible perquè segueixi sent un puntal econòmic de Catalunya i per desenvolupar amb èxit el camí que estem fent cap a aquest nou model de cotxe i de mobilitat”, ha destacat Josep Maria Vall, President del CIAC.

Per la seva banda, Mercè Rius, Directora General de Transports i Mobilitat del departament de Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori de la Generalitat, ha explicat que “la Plataforma de Talent és una bona oportunitat per les empreses i estudiants per salvar el gap que existeix entre les que no troben els perfils que necessiten al mercat i els estudiants que busquen fora l’oportunitat de

desenvolupar el seu projecte professional”.

A través de la Plataforma de Talent, qualsevol estudiant té dos camins a seguir. El primer és un accés a la Plataforma de Projectes del Clúster on poden veure quins projectes hi ha en marxa (més de 200 en aquest moment) i participar a les reunions que es facin, que ara mateix ronden les 400 cada any. D’aquesta manera s’obtenen els primers contactes dins la indústria. El segon camí, més proactiu, és participar en els reptes que llancen les empreses i que els permeten veure quines aportacions fan els estudiants i detectar perfils amb talent per contemplar-ne la seva incorporació. Per part de les empreses, poden veure a quins projectes s’han apuntat els estudiants, els seus perfils i així filtren pels interessos que han demostrat.

També s’ha incorporat l’opció perquè puguin presentar ofertes de feina dins la plataforma.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.