Economia

Les exportacions gironines creixen amb força

El maig del 2021 van ser un 8,5% superiors a les del mateix mes del 2019

L’any passat les vendes a l’exterior es van salvar gràcies al sector carni

Les exportacions van ser l’única “nota positiva” que hi va haver el 2020 a la demarcació de Girona. Segons l’estudi, les vendes de béns a l’exterior van créixer l’any passat un 0,4%, “una xifra que contrasta amb la caiguda del 10,3% de les exportacions catalanes”. Aquesta evolució positiva s’explica sobretot per l’augment de les exportacions de carn (un 8,5%), que concentren el 36% del total de les exportacions gironines. “Les exportacions de carn han salvat les xifres de l’any”, va assegurar la directora de l’estudi, Carme Poveda.

Per contra, van disminuir les vendes a l’exterior de productes químics (un 1,5% menys), de maquinària (un 6,3% menys) i d’altres semimanufactures (un 4,6% menys), que conjuntament representen el 31% del total de les exportacions.

En els primers cinc mesos d’aquest any 2021, les exportacions de Girona s’estan recuperant amb força. El maig d’aquest any, segons van dir els representants de les cambres de comerç de Girona, Sant Feliu de Guíxols i Palamós, van ser un 8,7% superiors a les del maig de l’any 2019.

A més dels tres presidents de les tres cambres de comerç de la demarcació de Girona, en la presentació de la memòria també hi va ser present el director territorial d’Empresa i Treball de la Generalitat a Girona, Joan Martí, que va comentar que el país està en un moment de transformació i això és un repte, i que també en l’economia “ens caldrà una adaptació”. “La crisi també vol dir oportunitat i l’oportunitat ens l’oferirà la innovació, que és un aspecte clau en qualsevol àmbit econòmic i que ha d’anar de bracet amb la formació”, va dir el director. Per Martí un altre dels aspectes clau és la gestió dels recursos, que “arribaran segur”, i que no han de servir per tapar forats “sinó com a eina de transformació”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.