Economia

Els accionistes minoritaris amenacen de portar el govern espanyol als tribunals per l’“expropiació” a les elèctriques

L’AEMEC titlla el paquet de mesures per abaratir el rebut de la llum d’“arbitrari, discriminatori i injust”

L’Associació Espanyola d’Accionistes Minoritaris d’Empreses Cotitzades (AEMEC), ha rebutjat aquest dijous les mesures del govern espanyol per reduir el preu de la llum.

En un comunicat, l’organització ha amenaçat de portar l’executiu als tribunals per “dany patrimonial” contra els accionistes i per “expropiació”. “La decisió acordada”, apunta AEMEC, “constitueix una confiscació o detracció econòmica del compte d’explotació de les nostres empreses, de manera que ens trobem en termes amplis davant d’una expropiació” que hauria de tenir una “oportuna compensació”. “En cas contrari”, afegeixen, “estaríem més bé davant un supòsit de dany patrimonial als accionistes, amb les conseqüències jurídiques que d’aquí podrien derivar-se”.

L’entitat assegura que les empreses “no són ens abstractes” i acusa l’executiu de Pedro Sánchez d’haver aprovat un paquet de mesures “contra els accionistes” de les elèctriques.

AEMEC promet que farà tot el que estigui al seu abast “i permeti la legislació vigent, espanyola i europea”, per evitar que es consumeixin aquestes mesures, que titllen d’“arbitràries, discriminatòries, injustes, precipitades i insostenibles a mitjà i llarg termini”.

“Intervenir els mercats al·ludint als beneficis de les empreses, sembla més propi de països afortunadament allunyats del nostre entorn jurídic i econòmic”, han assegurat.

“Si el problema del preu de l’electricitat està en l’elevat cost del gas, penalitzar tot el sistema d’energies que no utilitzen gas, és precisament atemptar contra el desig de tots d’una transició progressiva cap a les energies netes”, apunten. D’aquesta manera, paradoxalment “la cotització de les elèctriques cau, empreses vinculades a energies fòssils cotitzen a l’alça”.

Per tot això, l’organització insta el govern a analitzar els mecanismes adequats per poder abaratir el preu de l’electricitat “de forma seriosa i assossegada”, “sense atemptar contra el sistema marginalista que és el que regeix en tota la Unió Europea”, i “evidentment sense aixafar els legítims drets dels accionistes”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.