Societat

Emergeix una nova boca eruptiva a la Palma i hi ha més evacuacions

La lava cobreix 103 hectàrees i ha destrossat 166 habitatges

Ja hi ha 5.500 persones que han hagut de marxar de les seves cases per precaució

El volcà que va sorgir diumenge a la Palma compte des d’aquesta nit amb una nova boca eruptiva prop de la població de Tancade, que té uns 700 habitacions, al municipi del Paso, cosa que ha obligat a ampliar les evacuacions, segons informa el 112.

La nova boca del volcà s’ha obert a uns 900 metres de la principal, fet que ha provocat que les autoritats hagin demanat a la població que s’allunyi també d’aquesta zona. Ja són 5.500 les persones evacuades a l’illa per l’erupció del volcà.

Aquesta erupció, la vuitena que viu la Palma en temps històrics, des del segle XV, brota per dos fissures aliniades de nord a sud i separades entre elles uns 200 metres, amb diversos punts d’emissió, segons ha detallat el comitè científic que segueix l’emergència.

La lava de l’erupció cobreix 103 hectàrees i ha destrossat 166 cases. Aquest càlcul l’ha fet el programa d’emergències per satèl·lit de la Unió Europea Copernicus, que aquest dimarts al matí ha publicat una imatge feta pel satèl·lit Sentinel 2 i que reflecteix la situació a les 19.50h d’aquest dilluns.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.