Economia

Treballadors de Cespa en vaga bloquegen l’accés dels camions a la planta de gestió de residus de la Zona Franca

Els empleats demanen que s’acabi la discriminació salarial que arriba fins a un 140% dins la plantilla

Els treballadors de Cespa GR en vaga han bloquejat l’accés de camions a la planta de gestió de residus de la Zona Franca i han fet de piquet informatiu a la de Mollet del Vallès aquest dimecres des de les quatre de la matinada. La mobilització, que es repetirà dijous i divendres, busca protestar contra la discriminació salarial dins de les plantilles del grup, que pot arribar fins al 144%, segons CCOO. La diferència es tradueix en uns 2.000 o 3.000 euros menys en el sou anual d’un transportista. L’origen de la disparitat de sou es troba en la venda successiva de la propietat i diferents fusions empresarials, que l’actual direcció no ha corregit en més d’una dècada, apunten els vaguistes.

A la Zona Franca, desenes de treballadors s’han concentrat en tres punts diferents, a les portes d’entrada i sortida de camions i a l’espai d’aparcament dels vehicles pesants que no han sortit a recollir residus aquest matí. Sí que s’ha permès l’accés de camions que havien de fer els serveis essencials.

El Departament de Treball ha imposat uns serveis mínims del 25% a la vaga, que els sindicats consideren abusius.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.