Política

El govern espanyol subratlla que la inflació és “transitòria”

Bolaños augura que “es podrà corregir” el 2022

Defensa que és un “fenomen global” mentre que el PP culpa l’executiu de Pedro Sánchez

El ministre de Presidència, Félix Bolaños, ha subratllat que la inflació és “transitòria” i “temporal” i ha augurat que “es podrà corregir” el 2022. “És el que tots els organismes internacionals i nacionals coincideixen a assenyalar”, ha dit en una atenció als mitjans aquest dijous, després que l’INE hagi fet públic que l’Índex de Preus de Consum (IPC) al conjunt de l’Estat espanyol ha batut un nou rècord al desembre i ha crescut un 6,7%. Bolaños ha admès que la taxa és “alta”, però ha defensat que és un “fenomen global” que “està afectant totes les economies avançades” a conseqüència de la recuperació econòmica.

A més, el ministre ha subratllat que les mesures de l’executiu espanyol per abaratir la factura de la llum han fet que l’IPC sigui “menor”. La inflació s’explica principalment per l’encariment dels preus energètics i la crisi de subministraments.

En canvi, el PP ha culpat el govern de Pedro Sánchez d’aquesta inflació “insuportable”. El líder dels populars, Pablo Casado, ha afirmat en una piulada a Twitter que l’executiu espanyol és “incapaç de gestionar la crisi i els fons” i ha demanat que prengui mesures.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.