Gran angular

La hipoteca fixa segueix sent la preferida, tot i que el tipus variable es mantingui baix

Un informe de Trioteca sobre la seva demanda digital d’hipoteques reflecteix que un 95,5% dels sol·licitants prefereix la hipoteca fixa

La hipoteca fixa segueix sent la preferida, tot i que el tipus variable es mantingui baix, segons l’informe sobre el sector hipotecari digital que elabora Trioteca, en què fins el 95,5% de les hipoteques sol·licitades durant el primer trimestre de l’any ho han estat a tipus fix, amb una mitjana de l’1,15%.

Segons constata l’informe sobre les dades extretes de la plataforma digital de Trioteca, en hipoteques variables el tipus d’interès firmat en el primer trimestre és de 0,86%, el més baix dels últims quatre trimestres. El mes de març confirma la tendència. El 94,29% de les hipoteques formalitzades amb Trioteca són a tipus fix, a un interès mitjà de l’1,15%. Només el 3,57% de les hipoteques són a tipus variable, a un interès mitjà firmat de 0,90%. Les hipoteques mixtes, que representen el 2,14%, s’han formalitzat a un interès de l’1,76% en la part fixa i un 1,05% en la part variable.Lídia Subirà, Key account manager a Trioteca i responsable del Centre d’Estudios de Trioteca: “Les hipoteques fixes encara són les protagonistes. L’entorn actual de tipus d’interès, amb fixos firmats al voltant de l’1,15%, continua essent favorable, però la situació podria canviar en els pròxims mesos. Des de Trioteca considerem que encara és un bon moment per contractar la modalitat fixa o per a canviar la hipoteca de tipus variable a fix. Si es busca estabilitat al llarg de tota la vida del crèdit hipotecari, la modalitat fixa evita el risc de les variacions de la modalitat variable.”

El termini mitjà de durada de les hipoteques formalitzades en el primer trimestre de 2022 a un tipus d’interès fix és de 26,6 anys, el segon més alt dels últims quatre trimestres. El termini és de 30,9 anys per al tipus variable, el major des del segon trimestre de 2021.

La mitjana de bonificacions és de 2,9 per hipoteca fixa, igual que en el trimestre anterior, i de 3,5 per hipoteca variable, la mitjana més alta dels últims quatre trimestres. Les bonificacions més comunes són la nòmina, l’assegurança de la llar i les targetes de crèdit. El valor nominal mitjà de les hipoteques sol·licitades el març ha augmentat un 3,35% fins arribar als 151.041 euros. Per contra, el valor nominal mitjà en el primer trimestre ha disminuït un 5,29% fins als 152.329 euros.

El valor mitjà de l’habitatge sobre el qual se sol·licita una hipoteca ha augmentat en el primer trimestre un 2,44% respecte al trimestre anterior i se situa en 218.915 euros. Es tracta del valor més alt dels últims quatre trimestres. El sol·licitant d’hipoteca el març de 2022 és més jove: té una edat mitjana de 36,6 anys, davant els 40 anys del sol·licitant del mes de febrer.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.