Política

Estat espanyol

El PSOE retira l’esmena sobre la prostitució per salvar la Llei del “només sí és sí”

L’aprovació de la norma perillava pel rebuig a l’esmena introduïda pels socialistes

El grup socialista anuncia que presentarà una proposició de llei per abolir la prostitució

El grup socialista al Congrés dels Diputats ha decidit aquest dimecres retirar l’esmena relativa a la prostitució en la Llei del “només sí que és sí” amb la finalitat de salvar aquesta norma.

El PSOE ha confirmat aquesta tarda a la Comissió d’Igualtat que retiren aquesta esmena per garantir l’aprovació de la Llei i ha anunciat que demà mateix registrarà una proposició de llei per abolir la prostitució.

El PSOE volia avançar en la persecució del proxenetisme i dels qui es lucren del lloguer d’espais destinats a la prostitució a través de la llei del “sí és sí”, però finalment ha optat per retirar aquest punt davant la falta de suport, tant de l’oposició com dels socis habituals de l’executiu.

Els socis parlamentaris del PSOE s’oposaven a l’esmena, però els socialistes no descartaven el suport del PP. No obstant, els populars estaven disposats a votar l’esmena relativa a la prostitució, però no es comprometia a donar suport al conjunt de la Llei.

Amb la retirada de l’esmena, la norma del “només sí és sí” previsiblement tirarà endavant en la Comissió d’Igualtat malgrat el vot en contra del PP.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.