BStartup, 1,2 milions en 12 ‘start-ups’ durant el darrer any
BStartup ha presentat en el seu DemoDay les darreres 12 inversions que ha realitat en start-ups, que ara es troben en fase llavor. Cada companyia ha rebut una inversió de 100.000 euros, amb una inversió total en el darrer any de BStartup d’1,2 milions d’euros.
Del 2014 ençà, el servei financer de Banc Sabadell que dona suport a start-ups i scale-ups ha invertit en 78 start-ups, i aquesta inversió s’ha traduït en la creació de 1.600 llocs de treball. Cal destacar, a més a més, que el 30% d’aquestes empreses tenen una dona en el seu equip fundador, una dada que supera la mitjana del sector.
BStartup inverteix en companyies de qualsevol sector d’activitat, si bé hom exigeix que el seu projecte empresarial ha de tenir un important vessant digital i/o tecnològic. Val a dir que el 40% de les inversions s’ha materialitzat en empreses que tenen un clar impacte social. De fet, BStartup té dues convocatòries específiques per a sectors que en aquests moments són clau per al progrés social, com són la salut i la transició ecològica.
D’una banda, tenim BStartup Health, servei que acull les inversions en start-ups de biotecnologia, dispositius mèdics i salut digital, sempre en fases molt inicials (pre-seed i seed), quan hi ha menys inversió disponible i és necessari suport financer per validar la tecnologia al mercat.
D’altra banda, hi ha BStartup Green, que es va crear el 2021 per invertir en start-ups que, des de la seva aportació tecnològica o el component de digitalització, es proposen agilitar la transició cap a un món més sostenible, en els eixos de transició energètica, indústria 4.0, smart cities i economia circular. Entre les start-ups presentades en el DemoDay 2022 hi ha projectes de tota mena.
BiaPower és una plataforma de programari que supervisa la infraestructura de càrrega de flotes de vehicles elèctrics, tot controlant el procés que assegura que els vehicles puguin obtenir l’energia més barata i d’origen renovable.
Wegaw ha estat capaç de desenvolupar una tecnologia que combina dades extretes del satèl·lit amb intel·ligència artificial (IA), i a més a més pot anticipar fenòmens climàtics que poden facilitar l’augment de la producció d’energia, i optimitzar el preu de les energies renovables.
MOA Foodtech ha utilitzat la simbiosi de biotecnologia i intel·ligència artificial per convertir els residus i els subproductes que genera la indústria agroalimentària en proteïnes sostenibles d’un elevat valor nutricional.
Amphora és una plataforma que cobreix tota la cadena logística d’e-commerce, tant per a empreses petites com mitjanes. Així, té cura de l’entrada, l’emmagatzematge, la preparació de comandes i la tramesa al client final del producte.
Cafler és una plataforma que permet als usuaris la capacitat de delegar en un conductor professional els seus vehicles perquè s’encarregui de totes les gestions que demana al llarg de l’any, com ara revisions periòdiques, rentat i passar la ITV.
Napptive és una empresa que es dedica a simplificar el desenvolupament i el desplegament de tota mena d’aplicacions cloud native. S’ha erigit en la primera plataforma comercial que permet desplegar aplicacions a qualsevol mena d’infraestructura.
OffUgo és una companyia de cotxes de lloguer amb un procés totalment digital, sense cues ni paperassa, amb un preu tancat i atenció personalitzada.
Trustiu és un marketplace concebut per a la compravenda d’actius digitals com ara llocs web i canals de Youtube, que garanteix seguretat i transparència.
Saigu Cosmetics és una marca nativa digital de cosmètica natural, d’alta qualitat i sostenible.
Empreses innovadores en salut
Entre les empreses seleccionades en la convocatòria específica de salut, hi ha tecnologies disruptives que estan cridades a ser una referència en els pròxims anys en els seus àmbits propis de recerca.
Sycai Medical ha estat capaç de crear una tecnologia basada en intel·ligència artificial que ofereix una inestimable ajuda als radiòlegs per detectar possibles lesions, a més a més de prevenir si aquestes poden evolucionar cap a un càncer de pàncrees.
Thytech és una ‘spin-off’ que s’ha generat al si de l’Hospital Gregorio Marañón de Madrid, i ha desenvolupat una teràpia cel·lular que es considera pionera a escala mundial per prevenir el rebuig en els trasplantaments.
Time is Brain, ‘spin-off’ de l’Hospital Trias i Pujol de Badalona, ha desenvolupat un dispositiu mèdic que permet millorar el diagnòstic i el pronòstic de l’ictus isquèmic agut.