Política

Gazprom reduirà un 40% el volum de gas pel Nord Stream

La gasística russa justifica la reducció pel retard en les reparacions de Siemens

Berlín veu el proveïment garantit

El gegant gasístic rus Gazprom va anunciar ahir que reduirà en un 40% el volum de gas que subministra a Europa pel gasoducte Nord Stream a causa del retard de les reparacions per part de Siemens, que es va sumar a les sancions d’Occident contra Rússia. “En aquests moments, garantim un nivell de subministraments de gas pel gasoducte Nord Stream de fins a 100 milions de metres cúbics diaris” dels 167 milions de metres cúbics de gas diaris planificats, va informar l’empresa en el seu canal de Telegram.

Segons Gazprom, “la companyia Siemens no va lliurar a temps els equips de bombament reparats, es van superar els terminis de servei tècnic i es van detectar errades tècniques als motors” que afecten el volum de gas que es pot transferir.

El grup tecnològic i industrial alemany Siemens va anunciar a mitjan maig la sortida del mercat rus com a resultat de la guerra a Ucraïna i va començar a suspendre les operacions i activitats industrials. El president i conseller delegat de Siemens, Roland Busch, va dir que l’empresa va prendre la decisió de “posar fi de manera ordenada a les seves activitats a Rússia”, on són presents des de fa gairebé 170 anys.

El govern alemany va assegurar ahir que la seguretat de proveïment està garantida. “Estem observant la situació i analitzant els fets. La seguretat del subministrament actualment continua estant garantida”, va declarar una portaveu del Ministeri d’Economia i Clima en un comunicat. L’Agència Federal de Xarxes va informar que publicarà al llarg del dia una “avaluació actualitzada de la situació”, després d’haver-la qualificat hores abans d’“estable”.

El papa: “S’ha declarat la Tercera Guerra Mundial”

El papa Francesc va afirmar, en una conversa que va mantenir fa uns dies amb els directors de les revistes culturals europees de la Companyia de Jesús, que creu que “s’ha declarat la Tercera Guerra Mundial” i que la guerra a Ucraïna després de la invasió de Rússia “potser, d’alguna manera, va ser provocada o no impedida”. “Què li està passant, a la humanitat, que ha tingut tres guerres mundials en un segle?”, va comentar el papa Francesc, segons la transcripció d’aquesta conversa que va publicar ahir el diari La Stampa. Interrogat sobre l’agressió de Rússia a Ucraïna, el papa va evitar culpar només una de les parts. “Cal allunyar-se del patró normal que la Caputxeta Roja era bona i el llop era dolent”, va respondre el pontífex.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.