Economia

Aposta empresarial per allargar la temporada

L’hostaleria de l’Alt Empordà diu que per retenir talent i tenir plantilles estables cal desestacionalització

“Amb la potencialitat turística de l’Alt Empordà només cal estar convençut que la desestacionalització de la temporada turística és possible.” Aquesta és la principal conclusió de la jornada Encarem el futur, la desestacionalització és possible, organitzada per l’Associació d’Hostaleria de l’Alt Empordà (AHAE) a l’auditori dels Caputxins de Figueres abans-d’ahir i que va reunir un centenar d’assistents, entre empresaris i professionals del sector turístic i representants d’administracions.

Els ponents que hi van participar van coincidir a assenyalar que la desestacionalització és la fórmula perquè les empreses puguin disposar de plantilles més estables i no hagin de patir per falta de personal. Aquest factor també podrà fer possible retenir talent i això revertirà en un millor producte turístic.

Primera d’un cicle

En la jornada, conduïda pel periodista figuerenc Santi Coll, hi van participar el director general de Peralada Resort, Eugeni Llos; el director del Parc Natural del Cap de Creus, Ponç Feliu; el director general de la Fundació Gala-Salvador Dalí, Fèlix Roca; la sommelier Laura Masramon, i l’expert en màrqueting turístic Jaume Marín. Aquesta és la primera trobada d’un cicle de jornades que organitza l’AHAE per debatre els reptes del turisme a la comarca de l’Alt Empordà. La segona jornada estarà centrada en la sostenibilitat i es durà a terme a finals de gener, mentre que la tercera, que està prevista per al març, girarà al voltant de la digitalització.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.