Política

alemanya

Dimiteixen els caps dels Verds alemanys pel fracàs electoral a Brandenburg

El partit ecologista se situaria per primera vegada en set anys per sota del 10% en intenció de vot

Els dos copresidents dels Verds, Ricarda Lang i Omid Nouripour, han anunciat aquest dimecres la seva dimissió a conseqüència del fracàs de l’agrupació en les eleccions en l’estat federat de Brandenburg, on els ecologistes es van quedar fora del parlament regional.

Lang i Noripour havien reemplaçat en la cúpula a Annalena Baerbock i Robert Habeck quan aquests van entrar a formar part en el govern d’Olaf Scholz com a representants dels Verds en la coalició al capdavant de les carteres d’Exteriors i d’Economia respectivament.

“El resultat en les eleccions regionals ha estat el punt culminant de la crisi més greu que ha sofert el nostre partit en l’última dècada. Hem arribat a la conclusió que es necessita un nou començament”, ha dit Nouripour en una compareixença.

En l’estat federat de Brandenburg, en l’est d’Alemanya que inclou Berlín, Els Verds es van quedar per sota del llindar del 5% necessari per a entrar en el Parlament.

Lang, per part seva, ha explicat que el partit necessita “noves cares” en la cúpula i que el congrés del partit, que se celebrarà en Wiesbaden entre el 15 i el 17 de novembre, haurà de triar els successors.

Fins al congrés, Lang i Nouripur seguiran en els seus càrrecs en funcions.

Abans dels comicis de Brandenburg Els Verds es van quedar també fora del parlament regional a Turíngia.

Els estatuts dels Verds impedeixen que una mateixa persona ocupi un ministeri i un alt càrrec dins del partit simultàniament.

En les últimes eleccions generals en 2021 Els Verds van obtenir el 14,7% dels vots. Les enquestes d’intenció de vot li donen ara entorn del 10%.

L’última enquesta, realitzada per l’institut demoscòpic INSA, veu al partit fins i tot amb el 9,5% i això el situaria per primera vegada en set anys per sota del 10%.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.