Economia

Economia

Collita “extremadament baixa” de l’avellana per la sequera

Unió de Pagesos alerta de la situació que també ve donada per la manca de matèries “actives eficients” per al control de plagues i malalties

La collita d’avellana serà “extremadament baixa”, segons ha alertat Unió de Pagesos que exposa dues causes: la “greu” sequera i la manca de matèries “actives eficients” per al control de plagues i malalties. El sindicat xifra per sobre dels 3 euros/kg amb closca el preu mínim per garantir la “sostenibilitat” d’aquest cultiu. En un comunicat, Unió de Pagesos reclama a les administracions que s’impliquin en treballar pel futur del sector. En aquest sentit, destaca accions com ara el el compromís adquirit pel departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de vetllar per la transparència en la posada de preus de la Llotja de Reus. El sindicat alerta, a més, que les produccions de garrofa i d’ametlla també han viscut una anyada de baixa producció, sobretot a les zones de secà. A més, en el cas de la garrofa, la collita es veu afectada per robatoris constant. El sindicat treballa des de fa temps amb Mossos d’Esquadra per augmentar la seguretat al camp.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.