Economia

economia

Lleida inaugura la que ja és la setantena edició de la fira de Sant Miquel

Poques fires a Catalunya poden presumir de complir set dècades d’història. Però és el cas de la de Sant Miquel de Lleida, que aquest matí ha obert complint aniversari. La fira, que s’allarga fins diumenge, compta amb 291 expositors distribuïts en un espai firal de 50.000 m², als Camps Elisis. Malgrat que alguns dels expositors enguany preveuen que les ventes siguin inferiors a les d’edicions anteriors per la situació actual del sector, coincideixen que “és necessari” tenir presència al certamen agrícola. Una quinzena de sectors relacionats amb el món agrari, com l’agricultura de precisió, la bioeconomia o el reg, tenen representació en aquesta edició. En paral·lel, hi ha més d’una cinquantena d’activitats programades com el 3r Congrés BIT, que s’ha celebrat aquest dijous, així com jornades de IA en l’agricultura o un ‘Agrotardeo’, que vol acostar l’esdeveniment a les noves generacions

El conseller d’Agricultura, Òscar Ordeig, ha presidit la inauguració i ha aprofitat per una crida a la vocació de servei públic de l’administració per revertir l’abandonament de la pagesia. Diu que cal recuperar el sector i tenir “molt clar l’objectiu de l’administració que és el d’ajudar els agricultors i ramaders”. Segons ell, una eina per a fer-ho és “reorganitzar i millorar l’eficiència del govern” i “simplificar” la burocràcia, un dels principals reclams del sector.

“El sector està creixent, però té unes grans desigualtats a la cadena de valor i no podem perdre agricultors perquè perdem capacitat productiva”, ha reblat el conseller d’Agricultura.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.