Focus

Reducció del 80% en el transport als aturats amb ingressos baixos

Unes 200.000 persones en situació de desocupació i amb ingressos per sota del salari mínim interprofessional es podran beneficiar d'una reducció de fins al 80% a l'hora d'adquirir abonaments integrats de llarga durada. La mesura entrarà en vigor el 12 de març als àmbits de les quatre ATM de Catalunya: Barcelona, Girona, Lleida i Camp de Tarragona.

En el cas de la regió metropolitana de Barcelona, la bonificació del 80% es farà solament sobre la T-Trimestre, que per a aquest col·lectiu no costarà 135 euros sinó 27,75 euros. A Girona, s'aplicarà un descompte del 78% sobre la T-Mes i passarà a tenir un preu de 9,90 euros en comptes dels 45,30 per a la resta d'usuaris. L'ATM de Lleida rebaixarà un 77% el preu de la T-Mes per als desocupats que compleixin els requisits. Aquests pagaran 8,90 euros en lloc dels 38,50 de la tarifa completa. Finalment, a l'àmbit de l'ATM del Camp de Tarragona l'aplicació d'aquesta mesura suposarà que les persones beneficiades paguin 10,75 euros per la T-Mes, i no 44,85 euros: un 76% menys.

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, afirma que les bonificacions facilitaran la mobilitat a les persones que cerquen feina.

Per aspirar a aquests avantatges caldrà certificar que es percep un subsidi per desocupació o un altre ajut d'un import inferior al salari mínim interprofessional (SMI), o que, sense rebre cap contribució, s'està inscrit com a demandant d'ocupació durant un mínim de 12 mesos en els darrers dos anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.