Empreses

Ara Vinc creixerà en enviaments estatals i internacionals

La firma de missatgeria local ha continuat augmentant la facturació a pesar de la crisi i de la caiguda del mercat gràcies a la incorporació de nous clients

Aquest 2014 la firma preveu ingressar 10 milions d'euros, un 12% més

Fins a cinc clients nous al dia. Aquest és el ritme que ha permès a l'empresa de missatgeria Ara Vinc mantenir xifres positives de creixement en aquests darrers anys de crisi. “A diferència del que han fet altres empreses del sector, nosaltres hem apostat per reforçar molt la xarxa comercial”, destaca el propietari i director general de la firma, Josep Ribera.

En aquest procés de captació de nous clients Ara Vinc ha obert la porta de les grans empreses, fins ara menys presents a la seva cartera. “Aquestes grans cada vegada es fixen més no només en la qualitat del servei sinó en l'embolcall, temes com el respecte al medi ambient, o la contractació de persones amb discapacitat, i aquí podem competir”, destaca Ribera.

És junt amb aquests clients més grans que l'empresa està potenciant els enviaments estatals i internacionals, “una activitat que hem fet des del primer dia de manera més puntual però que ara ens demanen més clients”, explica. Ara Vinc fa uns 3.000 enviaments estatals i internacionals al dia, encara lluny dels prop de 8.000 que fa en l'àmbit local: “Però volem fer-los créixer, és una àrea que estem potenciant”, diu Ribera. L'empresa, fundada el 1990, preveu incrementar la seva activitat nacional i internacional en gairebé un 30%.

La previsió és situar la facturació en els 10 milions d'euros aquest 2014, un 12% més que el 2013. Amb una cartera de més de mil clients la firma també preveu poder créixer en plantilla de les 250 a les 300 persones fins a final d'any, tot i que Ribera explica: “Això dependrà en bona mesura de la quantitat de contractes amb grans empreses que siguem capaços de tancar.” Ara Vinc té prop d'una trentena de processos oberts per convertir-se en proveïdor de firmes grans.

A més, l'empresa de missatgeria i paqueteria també treballa amb l'administració pública i la Generalitat, l'Ajuntament de Barcelona o la Diputació de Barcelona, i grans hospitals com la Vall d'Hebron o Bellvitge estan entre els seus clients.

Evitar el BAIX cost.

Si bé la crisi ha generat una tendència a la baixa en els preus que ofereixen les empreses de missatgeria i paqueteria, el fundador d'Ara Vinc té clar que hi ha guerres on no vol entrar. “El nostre valor afegit és la qualitat del servei que oferim, i no estem disposats a treballar sota cost”, destaca.

Per això l'empresa no ha vist interessant entrar en el sector dels enviaments per als portals de venda en línia, a pesar de ser una activitat que va a l'alça. “Els preus que es paguen en aquest sector no ens interessen”, afegeix.

Un altre negoci que de moment no despunta és el dels particulars, un segment que a d'altres països sí que és més habitual, però que aquí encara no es veu com una alternativa a fer el desplaçament un mateix. “És una qüestió cultural, aquí la gent considera que el servei que oferim és car però perquè no té en compte el temps i l'estalvi en diners i en cost d'oportunitat que li oferim”, destaca Ribera.

Una porta que sí es deixa oberta és la possibilitat de replicar el seu model de negoci de missatgeria local a alguna altra gran àrea metropolitana de l'Estat, “un projecte que sempre hem tingut al cap però que mai hem acabat fent”, explica Ribera. I el pas que ja està fet és la incorporació a la seva flota -disposa d'uns 200 vehicles- de les primeres motos i furgonetes 100% elèctriques, “una aposta que avui encara és molt complicat d'amortitzar però que va en la línia dels valors que volem transmetre com a empresa”, diu el fundador de la firma.

intrusisme

L'administració no ho frena

“Aquest sector –explica Josep Ribera– sempre ha patit l'acció dels que jo anomeno pirates, però sens dubte amb la crisi dels darrers anys aquest intrusisme ha crescut.” I ho ha fet, denuncia el responsable d'Ara Vinc, gràcies en bona part a la inacció de l'administració, “que d'alguna manera ha tolerat aquesta pràctica perquè prefereix que aquesta gent tingui algun tipus d'ingrés”. El problema, afegeix, “és que mentre aquests pirates actuen amb impunitat, a les empreses que complim les normes ens miren de dalt a baix”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Ara Vinc creixerà en enviaments estatals i internacionals