Empreses

Caixa Bank avança que obtindrà 7.000 milions del BCE per impulsar el crèdit

El nou conseller delegat de Caixa Bank, Gonzalo Gortázar, va anunciar en la presentació de resultats de l'entitat que demanarà 7.000 milions d'euros en les subhastes de liquiditat del BCE “i, així, donar una empenta addicional al crèdit.”

Gortázar va estimar que la injecció de liquiditat del BCE “no suposarà una guerra del crèdit sinó una normalització d'aquest, en què pimes, famílies i governs es podran finançar de manera més barata, cosa que contribuirà al creixement”. L'entitat anirà a subhasta tot i presentar un nivell de liquiditat de 63.478 milions, tot sumant 2.716 milions en l'any, i una posició de solvència de 12,7%. La caiguda del crèdit, un 3,7% fins als 199.572 milions, reflecteix un alentiment del 0,9% en el segon trimestre de l'any.

Caixa Bank va aconseguir uns resultats semestrals de 305 milions d'euros, un 25,3% menys respecte del mateix període de l'any passat, per l'impacte de la consolidació del Banc de València. Amb tot, com va destacar Gortázar, l'entitat va aconseguir resultats en l'esforç per generar ingressos, com reflecteixen els 2.015 milions d'euros de marge d'interessos, un 2,9% més, i de les comissions, que van créixer un 4,5%, fins arribar als 930 milions, gràcies a la comercialització de fons d'inversió, carteres i Sicav.

El banc va comercialitzar immobles per un valor de 1.231 milions d'euros, un 10% superior al del mateix període del 2013. En aquest capítol, Gortázar va reconèixer que l'entitat està oberta a vendre conjunts d'actius immobiliaris a fons d'inversió si hi ha ofertes atractives. De fet, ja ha fet alguna operació de venda de paquets, per un valor de 40 milions d'euros.

Els recursos totals de clients van assolir els 309.337 milions, amb un augment de 5.733 milions, un 1,9% més.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.