Empreses

Dormity.com fabricarà matalassos personalitzats

La cadena investiga, amb el Parc de Recerca de la UAB, per poder dissenyar-los i fabricar-los segons l'antropometria de cada client

És una obligació moral produir aquí, encara que sigui més car.

La cadena catalana de descans Dormity.com, amb seu a Sant Cugat del Vallés, treballa amb el Parc de Recerca de la UAB per engegar un projecte d'investigació i desenvolupament en què es combina la visió per computador, l'electrònica i la fisioteràpia, amb l'objectiu d'obtenir un sistema informàtic que li permeti dissenyar i fabricar matalassos personalitzats per als seus clients. El projecte consisteix a dissenyar un sistema que, a partir d'una l'anàlisi antropomètrica de la persona obtinguda a través d'una manta amb sensors de pressió, permeti recomanar el matalàs que faciliti el millor descans i el no-agreujament d'algunes de les patologies físiques lleus més comunes.

“Aquest és un projecte pioner i únic, i ens fa molta il·lusió perquè ens permetrà obtenir un manual sobre com cal dissenyar el matalàs ideal en funció dels col·lectius estudiats per poder garantir el millor descans per a cada persona”, explica David Sánchez, propietari i director general de Dormity.com. S'espera que a final del 2015 es pugui començar a fabricar amb l'objectiu que el client pugui tenir el seu matalàs personalitzat al cap d'una setmana d'haver-se fet les proves. El preu d'aquest matalàs serà de 500 a 800 euros. “Els processos s'han d'optimitzar perquè surti un cost de gamma mitjana i estigui a l'abast d'un alt percentatge de la societat; tothom es mereix tenir el millor al millor preu”, diu Sánchez, que anualment preveu fabricar 20.000 matalassos personalitzats.

L'aspiració de David Sánchez, propietari i director general de l'empresa, és ser prescriptors en descans per al màxim nombre de persones: “la nostra gran il·lusió és saber transmetre que un bon descans millora la salut i la qualitat de vida de les persones.”

Lligat amb aquest projecte, a Dormity.com faran el salt per ser fabricants de matalassos aquest trimestre del 2014, amb l'obertura d'una fàbrica pròpia al polígon de Can Jardí de Rubí, on ja disposen d'una planta de producció de tapisseria que en un any ha doblat la producció. La nova planta de fabricació de sistemes del descans i matalassos personalitzats donarà feina a 40 persones a final del 2015, tindrà en conjunt 5.000 metres quadrats i representarà una inversió d'1'8 milions d'euros per a la companyia. A Dormity.com encarreguen la fabricació a proveïdors catalans, i Sánchez assegura que no quedaran penjats amb la instal·lació de fàbrica pròpia. “Amb les previsions d'augment en vendes hi haurà feina per a tots, perquè nosaltres ens fabricarem entre un 50 i un 60 per cent de la producció. Però a part d'això, no es pot deixar a l'estacada uns proveïdors que t'ajuden molt”, diu Sánchez, segons el qual l'empresa ha de mirar a mitjan i llarg termini pels clients, els proveïdors i la societat on està instal·lada: “És una obligació moral produir aquí, encara que sigui un 5 o un 10 per cent més car, perquè els treballadors també compren matalassos, i si tothom compra a l'estranger perquè és més barat, al final no hi haurà treballadors a qui vendre.”

Expansió. A Dormity.com acaben d'obrir botiga a Sant Boi de Llobregat i continuen l'expansió de la seva xarxa de botigues pel territori català amb l'objectiu de ser present en les poblacions de més de 60.000 habitants. Aquesta és la desena obertura de la firma aquest 2014 i l'empresa ha previst fer-ne dues més abans de tancar-lo. Aquest creixement exponencial ha fet que la companyia sigui capdavantera en descans a Catalunya en nombre de punts de venda.

A Dormity.com venen una mitjana de 130 matalassos al dia, tenen una plantilla de 90 treballadors, van tancar el 2013 amb 10 milions d'euros de facturació i preveuen arribar als 18 milions a final del 2014.

La cadena té 30 punts de venda a Catalunya i una masterfranquícia a Andorra amb una superfície comercial de més de 6.000 metres quadrats. El propietari explica que a mitjan termini s'haurà s'explotar el sistema de franquícia per créixer, però que s'ha d'anar molt amb compte perquè si no es troben els socis adequats “un model d'èxit es pot convertir en un model de fracàs. Si es perden els principis, el públic ho nota”. Per això, ara per ara l'expansió es basa en “el creixement orgànic, no gastant el que no tens i reinvertint els guanys”.A Dormity.com també fan prospecció de mercats fora de Catalunya amb l'ajuda d'ACCIÓ.

La tasca empresarial de Dormity.com va fer que el 2014 rebessin el reconeixement de la patronal Pimec “al comerç més competitiu de l'any”.

Fill de matalassers -els pares tenien parada mercat Los Pajaritos de l'Hospitalet de Llobregat- García es va establir pel seu compte obsessionat perquè “el matalàs s'ha d'adaptar a la persona, no es pot vendre com un moble” i tenint clar que internet és clau per atraure el client a la botiga.
Facturació
10 M €
Treballadors
90
Any de fundació
2006
La investigació

Estudis amb dos-cents pacients

El projecte tindrà una durada d'un any i mig. En l'estudi clínic hi participaran una mostra de dos-cents pacients. La primera fase anirà a càrrec del Servei Universitari de Recerca en Fisioteràpia (SURF) i consisteix a fer un estudi de casos clínics sobre diversos col·lectius de persones que permeti determinar diferents categories en funció d'alçada, pes, distància entre espatlles, malucs, sacre, talons, etc., i associar-les a una tipologia de matalàs. Per tant, s'establiran els criteris i paràmetres que s'hauran de considerar per a la recomanació del matalàs adient.

El grup d'anàlisi del comportament humà, liderat pel doctor Sergio Escalera del Centre de Visió per Computador (CVC), desenvoluparà la següent fase, que consistirà en el disseny d'un programari que, a partir de mapes de pressions dels individus, recomani d'una manera automàtica el tipus de matalàs ideal per al client.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Dormity.com fabricarà matalassos personalitzats