Empreses

Banc Sabadell creix un 42,5%, amb una millora del 25,3% del marge d'interessos

Banc Sabadell va arribar al setembre amb uns resultats de 265,3 milions, un 42,5% més, recolzats en un bon comportament del marge d'interessos, que va créixer un 25,3% respecte del mateix període del 2013.

Tot i aquesta millora, i la caiguda al 12,92% de la taxa de morositat, l'entitat encara es troba en una dinàmica en què ha de fer un esforç en dotacions per a insolvències i provisions sobre la cartera de valors i immobles de 1.725 milions d'euros. Segons va avançar el director financer, Tomás Varela, està previst que el Sabadell redueixi l'any vinent a menys de la meitat les provisions, amb el focus posat en el 2016, quan, segons va dir el conseller delegat, Jaume Guardiola, “després que hagin baixat el 2015 les provisions i pugin els marges, arribem als beneficis de 1.000 milions que fixa el Pla Triple 2014-2016”.

Interrogat sobre el comportament del crèdit, que va créixer entre març i setembre en 718 milions d'euros, va dir que “tot i no reposar el conjunt de cartera, el ritme de creixement és prou alt”. Hi va afegir que “no és tan important que creixi l'estoc, ja que si baixa és bo per al despalanquejament, sinó el crèdit nou que es fa.”

Guardiola va atribuir el creixement dels marges al redimensionament de l'entitat, ara amb 6,5 milions de clients: “Explotem molt la base, amb molts productes per client.” Va destacar la bona evolució de la integració de l'antiga Caixa Penedès, fa un any: “Hi ha hagut molta complementarietat de xarxa a Barcelona i ara tenim posicions rellevants a les zones originals de l'antiga entitat.”

L'entitat ha valorat positivament els resultats del test d'estrès i l'AQR sobre la banca europea, que han reflectit que el banc no necessita cap ajust de ràtio de capital. En l'escenari més advers, tindria una ràtio CET1 del 8,33%.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Banc Sabadell creix un 42,5%, amb una millora del 25,3% del marge d'interessos

Publicat a