Empreses

Aguilar y Salas lliura producció per valor de 17 M€ en 5 mesos

La firma del Vallès que dissenya i fabrica béns d'equipament ven el 90% a l'exterior. Comandes d'Indonèsia, Bielorússia, Brasil o Regne Unit impulsen la facturació, que superarà els 40 milions el 2014

L'empresa està comandada per la tercera generació familiar, però ja hi treballa la quarta

Aguilar y Salas, especialitzada en disseny i construcció de béns d'equipament per a la indústria química, petroliera i de fertilitzants acaba de lliurar o està en vies de fer-ho “la producció de les comandes procedents del Regne Unit, Bielorússia, Brasil o Indonèsia, que sumen entorn dels 17 milions d'euros”, explica Josep M. Sancho, director de producció i coordinador general de la companyia. L'empresa del Vallès, de caràcter familiar, exporta per sobre del 90% de la facturació, que serà enguany de més 40 milions d'euros.

Un del darrers encàrrecs s'ha produït des d'Indonèsia, per a una fàbrica química que produeixen cel·lulosa. “Construirem unes canonades de 8,5 metres de diàmetre per 21 metres de llarg amb un pes total de 100 tones. La comanda té un valor de 3,5 milions d'euros.

Un altre encàrrec acaba de venir de Bielorússia. Té per objectiu la construcció d'equipaments per a una nova planta de fertilitzants. Concretament és tracta de fer un intercanviador, columnes de buit i dipòsits, tots ells utilitzaran aliatges especials. El lliurament es farà en el segon trimestre del 2015.

Una altra comanda que ja s'ha lliurat era per al Regne Unit, on es va construir un skid complet de filtratge per situar-ho en una plataforma. El seu valor superava els 3 milions d'euros.

Per altra banda, la companyia amb seu a les Franqueses del Vallès fa poc més de dos mesos va rebre l'encàrrec de Petrobras. Concretament per a la fabricació d'equipaments que seran integrats a bord de vaixells plataforma (FPSO, unitats flotants de producció i emmagatzemament) propietat de la companyia petroliera del Brasil, per a l'extracció de cru a grans profundidats. Petrobras manté el fort ritme d'inversions per augmentar la seva capacitat d'extracció i va arribar al rècord de 500.000 barrils al dia al maig d'enguany.

Aguilar y Salas, que ocupa 200 treballadors a Catalunya, també ha posat en marxa una nova fàbrica a Suape (Brasil) i fa uns anys una altra a Casablanca (Marroc). La firma proveeix equipaments d'alta qualitat fabricats amb els materials més complexos i resistents, com ara l'acer inoxidable, dúplex, aliatges especials, metalls nobles, acers plaquejats, entre d'altres. “La nostra estratègia de fabricació se centra en l'elaboració d'equips especials amb un elevat grau d'innovació i qualitat”, assegura Manuel Salas, el president de la companyia, que hi afegeix: “No podem oblidar l'enfocament internacional que ha sigut la clau durant els 67 anys de la companyia.”

A la planta vallesana es fa el disseny, la fabricació, es controlen les demandes i la compra de materials i també la data de lliurament. De fet, “complir amb el client i sobretot procurar la qualitat i el rigor en la producció són la nostra força”, explica Josep M. Sancho, enginyer de professió, que fa molts anys que és a l'empresa familiar.

L'empresa també disposa d'una plataforma a les instal·lacions del port de Barcelona. A tall d'exemple, la comanda que se servirà a Indonèsia es fa a la fàbrica del Vallès, però l'ensamblatge es durà a terme a la plataforma portuària per la gran dimensió de les peces. així serà més fàcil el transport i l'embarcament.

Els encàrrecs normalment arriben a la firma catalana a través de grans enginyeries internacionals. El coordinador general de l'empresa explica que han treballat per a molts països del món. Per citar-ne alguns destaca la Xina, Austràlia, Sud-amèrica, Emirats Àrabs, el Magreb o Rússia, i una gran majoria de països europeus.

Aguilar y Salas fa molts anys que exporta. Però abans de traslladar-se de Barcelona cap al Vallès, fa més de 15 anys, es dedicava bàsicament a fabricar dipòsits.

L'empresa Aguilar y Salas va néixer a Barcelona ara fa 67 anys. Manuel Salas és el president i tercera generació familiar, tot i que la quarta generació ja treballa a l'empresa de béns d'equipament. Inicialment la propietat era de dues famílies. Ara els Salas en controlen el 100%.
internacionalització

De Brasil a tot el continent americà

Aquest estiu s'acabat la fàbrica que Aguilar y Salas va iniciar el 2011 a Suape (Brasil). La inversió feta per dur a terme l'expansió al país sud-americà ha estat de 22 milions d'euros, destinats principalment a la construcció de naus, l'adquisició de maquinària i la contractació de personal, que ja supera la vintena de persones. La companyia ja ha obtingut diverses comandes, com la de Petrobras, per un valor de 4,5 milions d'euros. “Tot i que Brasil té molta potencialitat, moltes comandes ens vindran des dels EUA i Canadà i es faran a Suape”, diu Josep Maria Sancho, director de producció.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Aguilar y Salas lliura producció per valor de 17 M€ en 5 mesos

Publicat a