Empreses

Emakers prepara l'aterratge a París per l'any vinent

La firma de logística per al comerç electrònic ha obert a Londres i vol créixer a les ciutats europees

L'empresa de distribució especialitzada en comerç electrònic Emakers prepara l'entrada a París per al segon quadrimestre de l'any vinent. Aquest aterratge serà mitjançant franquícia i ara estan en la fase de buscar els millors socis, ja siguin emprenedors locals o alguna firma ja existent que adopti el model de negoci i el nom de l'empresa catalana. D'entrada Emakers ofereix volum de negoci, ja que tenen importants clients internacionals com ara Nespresso, Fnac, Pull&Bear i Stradivarius. Però també un desenvolupament tecnològic i una operativa amb els quals han aconseguit importants guanys en eficiència i èxits en el lliurament de les comandes.

L'entrada a París té lloc després del primer aterratge internacional a Londres, a principis d'aquest any. I s'emmarca en un pla de creixement a les principals ciutats europees.

Emakers va començar a funcionar a Barcelona el desembre del 2012 per iniciativa de tres joves -Gonzalo Forniés, David Niñoles i Jose Servat- que havien treballat a firmes de paqueteria tradicionals. “Són empreses que operaven en el B2B (transaccions comercials entre empreses) i amb la irrupció del comerç electrònic han intentat adaptar-se al B2C (operacions entre empreses comercials i consumidor final) sense èxit perquè suposa un canvi de mentalitat i forma de treballar molt difícil”, explica Jose Servat.

El cas és que van detectar una oportunitat de negoci i s'hi van llançar. Van treballar a tres nivells: tecnològic, operatiu i sostenible i el resultat és un servei que permet al destinatari triar entre tres segments d'horaris (fins a les 10 de la nit). Posteriorment Emakers ajusta el moment del lliurament a un període de 60 minuts. D'aquesta manera les comandes lliurades amb èxit arriben al 95%, quan la mitjana del sector és del 65%. S'aconsegueixen dues coses: la satisfacció del client i la reducció de costos.

Treballen amb un sistema informàtic que utilitza variables com ara la zona de la ciutat, el mitjà de transport, la climatologia i el repartidor: “Aquesta última és la més determinant”, segons reconeix Gonzalo Forniés. La peça que falta en tot aquest sistema és la flota de tricicles elèctrics: un mitjà sostenible però, a més, molt eficient a les ciutats.

Ara són presents a tretze ciutats de l'Estat, de les quals només a Barcelona i Madrid de forma directa. A més d'incrementar la presència, Emakers treballa per oferir serveis cada cop més ràpids i competitius. El mercat planteja el repte d'anar escurçant el temps que va des de la formalització de la compra fins al lliurament, fins el punt que sigui el mateix dia. L'empresa catalana promet una resposta adequada els pròxims mesos.

Van tancar al juliol una ronda de finançament per 1,5 milions d'euros, que se sumen a l'anterior de 500.000 €. Preveuen facturar vuit vegades més que el 2013.
Facturació 2014
1 M€
Treballadors
60
Any de fundació
2012


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Emakers prepara l'aterratge a París per l'any vinent

Publicat a