Empreses

Gietècnic ajunta industrials per optimitzar projectes

Només hi ha una empresa que es dedica a cada producte i comparteixen serveis per ser més competitius en el sector de la construcció

El client té la comoditat que, amb una gestió, té accés a tot el que necessita

Amb el sector constructor pràcticament aturat, trobar un encàrrec és molt difícil i és tota una proesa fer-lo rendible en unes circumstàncies en què l'excés d'oferta comporta una cursa per veure qui ofereix preus més baixos. Un grup d'industrials de les comarques gironines s'ha ajuntat per fer front a la situació creant Gietècnic-Grup Industrials Especialitzats, amb l'objectiu comú de rebaixar costos i augmentar mercat. Les empreses es mantenen independents però a través de la companyia comparteixen serveis per ser més competitius a l'hora de gestionar projectes comuns.

Carles Vidal, gerent de Gietècnic, explica que una de les bases de funcionament és l'especialització: “No hi ha competència entre ells, perquè només hi ha una empresa que es dediqui a un producte. És un factor de competitivitat que permet presentar pressupostos més ajustats, ja que si només et dediques a fer el que saps fer millor, ho fas amb menys temps i amb garanties de qualitat. Cada industrial assumeix uns compromisos per portar la nostra sinergia a l'hora d'establir les millors condicions comercials i formes de treballar.”

És un equip de professionals independents, com arquitectes, aparelladors, decoradors, enginyers, gestors d'imatge, advocats i gestors i donen suport als industrials que en formen part i als seus clients. Segons Vidal, el client té l'avantatge de la comoditat i l'estalvi de temps, que representa demanar un projecte i saber que en una sola gestió té accés a tots els industrials necessaris.

Els industrials associats es beneficien d'una xarxa comercial que capta projectes en els sectors de la construcció i immobiliari (reformes, obra nova, obra pública...), d'un equip que els té actualitzats sobre les tendències de mercat i de suport publicitari, amb el repartiment anual de 30.000 catàlegs. A més, en el portal web, els associats podran col·locar les seves dades i campanyes perquè també es donin a conèixer a través de Gietècnic, i està previst fer campanyes de publicitat conjunta en els mitjans de comunicació.

Més endavant està previst muntar un espai obert els set dies de la setmana perquè cada associat hi pugui exposar els seus productes. Així mateix, dins l'objectiu d'abaratir costos, hi ha la creació d'una central de compres en projecte.

Ja hi ha 27 empreses associades, i consideren que tindran l'oferta complerta quan s'hi hagin apuntat industrials especialitzats en 15 productes més. Per formar part del grup no es demana una dimensió mínima a les empreses candidates, però se'ls té en compte la capacitat de resposta en un encàrrec. “Si una empresa vol créixer amb nosaltres, li proporcionarem feines que pugui assumir amb la perspectiva que tingui un creixement sostingut. El que no volem és que una empesa que té capacitat per fer 10 agafi un encàrrec de 100 que l'obligui a contractar gent de pressa i corrents, perquè això no garantiria la qualitat. Busquem empreses que siguin les millors del seu sector o tinguin potencial per arribar a ser-ho”, comenta el gerent.

Amb 5 empleats treballant pel grup, en un mes i mig, Gietècnic ha captat per als seus industrials associats projectes amb uns pressupostos que sumen 370.000 euros.

L'Oferta

Una empresa per a cada cosa

X Tecnodimension

Veles inflables

X Escala Mobel

Cuina particular

X Jardineria Girona

Jardineria

X Piscines Sant Feliu

Piscines

X Accés Ràpid-Manusa

Portes automàtiques

X Royca-Inox

Serralleria

X Tendalsgirona.cat

Tendals

X Agrupació

Finestres

X Icolors

Pintor

X Ginser Home

Domòtica i so

X Espai fusta

Pèrgoles i Tarimes

X Gener Casadevall

Lampista

X Construccions Aurich

Constructor

X Tabiques 33

Guix i placa de guix laminat

X Fusteria Sarasa

Fusteria

X Josep Maria Bartis

Portes de jardí i cancells

X Giroprotec

Extermini de plagues

X Grup Corvi

Gespa artificial

X Aggsa

Aïllaments

X Marbres Agustí

Marbres

X Natur Stil

Parquet

X Rètols Brugué

Rètols

X Excavacions Massachs

Excavacions

X Plàcid Ferrer S.L.

Baranes d'acer inox. i ferro

X Cristalleria Olot

Vidres

X Fusteria Andreu

Sostres motoritzats i tancaments

X Ascensors Serra. Ascensors



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Gietècnic ajunta industrials per optimitzar projectes

Publicat a