Emprenedors

Artistes amb ADN emprenedor

El particular cabaret futurista Zoologic obre les portes al Poble Espanyol

L'emprenedoria no només és qüestió de detectar un nínxol nou de mercat sinó que també ho és de la constància, o com li agrada dir a Vanessa Guillén, de la “tossuderia”.

Aquesta jove artista no ha tingut mai por de jugar-se-la com a empresària a més de créixer a l'escenari, però la inauguració fa pocs dies del restaurant espectacle Zoologic al recinte del Poble Espanyol de Barcelona és la prova que per aconseguir un somni sovint cal ensopegar. I potser més d'una vegada.

Ja als 27 anys, ara en fa set, Guillén va obrir el seu primer local associada amb altres socis “per poder tenir la llibertat de fer allò que em venia de gust com a artista”, explica.

Aquella primera experiència, però, no va resultar del tot, “en bona part perquè era la primera vegada que em posava en el paper de ser empresària i van sorgir els problemes típics de no saber gestionar bé l'estructura de socis”, explica.

La primera experiència no sa sortir bé i Guillén encara s'hi va llançar una segona vegada que tampoc va acabar de reeixir.

Però aquesta artista, bregada en escenaris prou competitius de la televisió com Operación Triunfo, no va voler llançar la tovallola i “ja des del mateix dia que aquella segona experiència va acabar ja estava pensant com posar en marxa de nou el meu local perquè des de sempre he tingut clar que tenia aquest esperit emprenedor”.

Poble Espanyol.

El trajecte ha estat “llarg i dur” però quatre anys després Guillén i el seu soci i també ballarí
Juan Carballido han obert les portes d'un local de 900 metres quadrats i un aforament de 306 persones al Poble Espanyol. “La idea original
era trobar un espai al centre de la ciutat però no ens va resultar fàcil ni per les característiques que buscàvem ni per tota la part burocràtica i de permisos de l'Ajuntament”, assenyala Guillén.

Tot i que van celebrar la inauguració del local el passat 28 de març no ha estat fins fa poc més d'una setmana que Zoologic -que recupera el nom del primer restaurant obert per Guillén- funciona a ple rendiment amb uns espectacles que són sobretot, explica aquesta emprenedora “originals”: “La idea és oferir propostes que no es troben a altres llocs i fer el que realment ens agrada.”

A banda dels sopars espectacle els socis de Zoologic també volen obrir negoci amb la reserva de la sala per a grups, celebracions o rodatges, una activitat que comencen a moure.

El repte és gran perquè el local també ho és i “mobilitzar tres-centes persones cada espectacle no és gens fàcil”, reconeix Guillén.

Estar al Poble Espanyol no ha estat un objectiu buscat però obre les portes a captar públic estranger amb facilitat “tot i que la nostra intenció no és ni molt menys centrar-nos en només un perfil d'espectador, hem preparat la nostra oferta amb prou varietat de preus per ser atractius per a molts perfils”, explica l'emprenedora.

De moment Guillén està centrada en la tasca de promoció del nou negoci i tot i que sap que el repte d'omplir cada nit no serà fàcil té clar que no ho canviaria. “Sóc exactament on vull ser, fent el que he volgut fer sempre”, assegura.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.