Empreses

PGI participa en la construcció d'un hospital a Kuwait

La meitat de la facturació del 2015 d'aquest grup d'enginyeria provindrà de projectes a l'estranger

L'enginyeria d'un hospital a Kuwait de 550.000 metres quadrats i de la ciutat financera del grup Financecom a Casablanca (Marroc) són dos dels projectes a l'estranger que està desenvolupant el grup d'enginyeria PGI. “El procés d'internacionalització s'ha consolidat, principalment amb les filials amb socis locals a Mèxic, l'àrea andina, França i el Marroc”, explica el seu director general, Frederic Gil, segons el qual el grup preveu que un 50% de la facturació del 2015 provingui del mercat internacional.

En l'actualitat està realitzant projectes (clíniques, hospitals, hotels, universitats, urbanitzacions d'habitatges i industrials...) a Angola, Algèria, Bolívia, Xile, Colòmbia, el Congo, Haití, el Marroc, Mèxic, Nigèria, Panamà, el Perú... La nova Universitat de Brazzaville (Congo) i el complex residencial Esfera a Monterrey (Mèxic) són alguns dels projectes internacionals més rellevants finalitzats. Aquest any també es preveu intensificar l'activitat a França i Suïssa en col·laboració amb empreses d'enginyeria locals.

El volum d'ingressos del 2014 va ser de 8,4 milions d'euros, un 30% dels quals per treballs a l'estranger, i la previsió per al 2015 és incrementar-los fins a 10 milions d'euros, principalment pel desenvolupament exterior però també amb la potenciació de la resta d'àrees de diversificació (l'àrea industrial i els serveis de consultoria i eficiència energètica) fins que representin el 30% de la facturació total.

Gil assegura que la diversificació de mercats ha permès al grup aguantar la crisi, que a Catalunya es comença a remuntar en el sector privat -l'obra pública continua parada- amb l'entrada de fons d'inversió estrangers en operacions que estaven aturades i alguna de nova en el sector immobiliari. A aquest tipus de client, el que més l'interessa és que els costos de manteniment siguin com més baixos millor, i per això PGI va afegir a l'activitat d'enginyeria clàssica la de manteniment. Aquesta àrea de manteniment integral i la de consultoria energètica es van ajuntar l'any 2013 sota la marca PGI Energy&Facilities, que dirigeix Albert Mitjà, president del Clúster d'Eficiència Energètica de Catalunya.

El mateix any es va crear al 50% amb la també empresa d'enginyeria catalana Torrella el consorci PGI Torrella Industrial, per desenvolupar bàsicament a Catalunya projectes industrials i logístics per a les principals marques exportadores del país; per exemple, porta l'assessoria tècnica integral de Desigual. “El nostre objectiu és que d'aquí a cinc anys siguem la primera empresa catalana d'enginyeria industrial”, assenyala Gil.

PGI té una plantilla d'uns cent empleats, i més del 80% tenen perfil tècnic d'enginyeria. Té seus a Barcelona, Girona, Madrid, Reus, Casablanca (PGI Atlas), Lima (PGI Perú), La Paz i Potosí (PGI Bolívia); filials a Mèxic i França (associat amb la firma francesa Cotec International Engineering), i un consorci a Ginebra amb la firma suïssa BG Ingénieurs.

A Espanya, entre els últims projectes en què ha participat, hi ha centres comercials de Reus, per Metrovacesa; la Roca, per Value Retail; els gimnasos Mcfit, i complexos d'oficines a Madrid.

Facturació

8,4 M€

Treballadors

100

Any de fundació

1992

Fundat a Girona, el grup es dedica a l'enginyeria i la consultoria d'instal·lacions electromecàniques, d'energia i d'aigua. Els principals accionistes són el fundador i president, Josep Juliol; el director tècnic, David Tuset; el director general, Frederic Gil, i delegats i directors d'àrea.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

PGI participa en la construcció d'un hospital a Kuwait

Publicat a