Emprenedors

Economia

Descomptes amb benefici social

Tres emprenedors creen l'aplicació Esmasshopping, per alertar de gangues

Ima­gi­nem-nos que ens cal com­prar unes saba­tes i que si ens con­nec­tem a una xarxa de comu­ni­cació des de qual­se­vol dis­po­si­tiu no només es pot saber on hi ha saba­te­ries més a prop, sinó on són més bara­tes. Però a més a més, si aquell dia et sents més soli­dari, tens l'opció de donar aquell estalvi a un pro­jecte social o una orga­nit­zació sense ànim de lucre. O ima­gi­nem-nos que una botiga de barri pot mul­ti­pli­car expo­nen­ci­al­ment la visi­bi­li­tat comu­ni­cant quins són els seus pro­duc­tes i pro­mo­ci­ons a milers de con­su­mi­dors sense cost, només donant-se d'alta en un canal de comu­ni­cació. O encara més, ima­gi­nem-nos que si es forma part d'un pro­jecte social molt local i es tenen pro­ble­mes per obte­nir dona­ci­ons però que es fa una tasca massa necessària per llençar la tova­llola, que es poden rebre micro­do­na­ci­ons a temps real que poden des­gra­var fis­cal­ment només pel fet de donar-se d'alta a un canal de comu­ni­cació nou. Si es forma part de qual­se­vol de les tres parts i es forma part d'Esmass­hop­ping s'hi sor­tirà gua­nyant sense menys­te­nir les altres parts.

Aquest és el model de Esmass­hop­ping, una empresa emer­gent cre­ada a Saba­dell (Vallés Occi­den­tal) a l'abril del 2015 per Oscar Espada, el res­pon­sa­ble de tec­no­lo­gia, Fer­nando Mercé, res­pon­sa­ble d'ope­ra­ci­ons i extensió, i Toni Bosch, el direc­tor gene­ral.

Esmass­hop­ping és una xarxa social en què el con­su­mi­dor interac­tua amb la venda al detall -en el con­cepte anglo­saxó més ampli del terme, retail, que inclou des d'una saba­te­ria, fins a una immo­biliària, un gimnàs o un den­tista-. És, en defi­ni­tiva, un canal de comu­ni­cació entre el con­su­mi­dor i el negoci, que ajuda el pri­mer a estal­viar en les com­pres recur­rents de cada dia i al segon a gua­nyar visi­bi­li­tat i a més a més, té un ves­sant social al dar­rere.

De fet, tot el model està basat en l'eco­no­mia del bé comú, un sis­tema econòmic que pro­mou el bene­fici comu­ni­tari . De manera que cadas­cuna les parts que hi inter­ve­nen hi gua­nyen.

El més nou d'Esmass­hop­ping és que com­pila tots els tipus de des­compte als què un con­su­mi­dor pot acce­dir, la majo­ria dels quals no són en la xarxa, com ara: els des­comp­tes per seg­men­tació; els de pertànyer a col·lec­tius; plans de fide­lit­zació o d'altres com són les pro­mo­ci­ons pun­tu­als. L'apli­cació els agrupa, els ordena i els ofe­reix al con­su­mi­dor, “només el que vul­gui i quan ho vul­gui. És ell qui deci­deix quan reb aquesta infor­mació, no pas quan ho deci­dei­xen les mar­ques i les boti­gues”, remarca Toni Bosch.

El pas­sat setem­bre van fer la prova de llançament a Saba­dell, “de manera molt satis­factòria”, valora Bosch i ara estan immer­sos en la fase d'expansió. Els seus plans són ambi­ci­o­sos, el 2017 espe­ren implan­tar-se a 46 pobla­ci­ons de tot l'Estat de més de 100.000 habi­tants. I en dos anys tenen l'objec­tiu de ser pre­sents a totes les pobla­ci­ons de més de 35.000 habi­tants de tot l'Estat.

En la fase ini­cial, l' empresa ha tin­gut una inversió de 380.000 euros que han apor­tat inver­sors pri­vats i un préstec par­ti­ci­pa­tiu Enisa.

Per tal de donar volada al pro­jecte, espe­ren obte­nir una nova roda de finançament d'un milió d'euros apro­xi­ma­da­ment.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.