Política

El Congrés aprova aquesta tarda el sostre de dèficit

El PNB ja ha anunciat que votarà a favor de la mesura, que és el pas previ a l’aprovació dels pressupostos de 2018

Seguiu la sessió en directe a través del Punt Avui digital

Si no hi ha cap sorpresa d’última hora, el Congrés dels Diputats aprovarà aquesta dimarts a la tarda el sostre de dèficit per al 2018 amb els vots a favor del PNB. És el pas previ necessari per a l’aprovació dels pressupostos generals de l’Estat per a l’any vinent.

La formació basca ja ha avançat aquest matí que votarà a favor “per responsabilitat” i perquè “és positiu per a Euskadi”. El PNB reconeix que la consolidació de la “bilateralitat” en les reunions entre els governs basc i espanyol, així com l’acord sobre el quota basca també han inclinat la balança a favor del sí.

Amb el vot dels cinc diputats nacionalistes, sumats als del PP, C’s, CC, UPN, Foro Asturias, a més de l’abstenció de NC, el govern de Rajoy suma els vots necessaris per superar la votació.

El ministre d’Economia, Luis de Guindos, ha subratllat que aquesta mesura és “imprescindible per complir amb l’objectius de dèficit públic” pactat amb Brussel·les.

De Guindos ha subratllat que el sostre previst per al 2018 és un 1,3% superior al d’aquest any, en la línia de “la política dels anys anteriors però amb una mica més de marge”.

El Punt Avui digital us ofereix en directe la sessió d’aquest dimarts al parlament espanyol:



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.