Emprenedors

Aristòtil també el convidarien

Rita Rodríguez engega una firma per fer recessos al voltant d’un autor cultural

En un moment en què el conei­xe­ment flu­eix més que mai, en què és fàcil acce­dir-hi a través d’inter­net i dels alta­veus potents que donen les xar­xes soci­als, sor­geix una ini­ci­a­tiva per poder com­par­tir conei­xe­ment cul­tu­ral cara a cara, en per­sona i de manera inten­siva però pau­sada durant un cap de set­mana.

Ente­le­quia Cul­tura neix amb l’objec­tiu de fer-ho pos­si­ble. “Ofe­rim una manera dife­rent de com­par­tir la cul­tura en totes les seves ves­sants, aju­dar-nos a estar en sin­to­nia amb el món que ens envolta”, explica Rita Rodríguez, empre­ne­dora i fun­da­dora d’Ente­le­quia Cul­tura. L’empresa és pio­nera a orga­nit­zar aques­tos reces­sos que con­sis­tei­xen a reu­nir grups reduïts amb un autor con­sa­grat o novell (escrip­tor, pin­tor, filòsof, fotògraf o il·lus­tra­dor), per apro­fun­dir en la seva obra. Durant un cap de set­mana, en un petit hotel situat en un entorn rural de Cata­lu­nya, Ente­le­quia Cul­tura con­necta un d’aquests per­so­nat­ges amb el seu públic i sense pan­ta­lles pel mig.

En els reces­sos, els autors pro­po­sen tallers sobre les seves cre­a­ci­ons i donen espais per com­par­tir els seus pro­ces­sos de cre­ació. El pròxim 11 de maig Ente­le­quia Cul­tura s’estrena amb el seu pri­mer esde­ve­ni­ment amb la poeta i filòsofa, doc­tora en filo­so­fia i pro­fes­sora uni­ver­sitària, Premi Naci­o­nal de Poe­sia per l’obra Matar a Platón, Chan­tal Mai­llard.

En una antiga masia del segle XVII a Cànoves i Samalús, Mai­llard apro­parà a una quin­zena de per­so­nes d’orígens, edats i pro­fes­si­ons molt diver­ses els seus pen­sa­ments. “La intenció del taller és la de ini­ciar-nos en la cre­ació d’una consciència obser­va­dora, d’assis­tir a la for­mació dels estats anímics”, es pot lle­gir a la pro­posta.

Des de fa set­ma­nes Ente­le­quia Cul­tura ja ha pen­jat el car­tell d’entra­des exhau­ri­des per al seu cap de set­mana amb la poe­tessa. “La idea és defu­gir dels espais tra­di­ci­o­nals en què es fan aquesta mena de tro­ba­des i tallers i afa­vo­rir que es gene­rin inter­can­vis més enllà de la fre­dor d’una aula o una sala d’actes”, explica Rita Rodríguez.

Així, Ente­le­quia Cul­tura fa que un grup d’apas­si­o­nats per un tema o autor puguin no només com­par­tir conei­xe­ments sinó àpats, sobre­taula i vet­llada durant dos dies i mig.

Rita Rodríguez va començar a for­jar Ente­le­quia Cul­tura a finals de 2016. Tot i que era una idea que feia anys que tenia en ment, va cal­dre ser víctima d’un ERO per con­ver­tir-se en empre­ne­dora. Amb els diners de la indem­nit­zació va deci­dir fer el salt i va dedi­car al vol­tant d’un any a donar-hi forma. “Estic espe­ci­al­ment il·lusi­o­nada en el pro­jecte, neces­si­tem cons­truir un espai on apren­dre i recon­ci­liar-nos en el con­sum de la cul­tura amb calma”, explica Rodríguez.

Durant anys i com a secretària de pre­sidència d’una impor­tant edi­to­rial, l’empre­ne­dora havia orga­nit­zat tro­ba­des per a direc­tius cul­tu­rals, on es cre­ava un ambi­ent que li sem­blava màgic. Així que després de fer un estudi de mer­cat, Rodríguez va con­tac­tar amb dife­rents autors i les seves res­pos­tes posi­ti­ves van mul­ti­pli­car encara més l’entu­si­asme amb què par­tia.Ente­le­quia es va fer real.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.