Política

Front Republicà no aconsegueix representació

La formació liderada per Albano-Dante Fachin va quedar a frec d’obtenir un diputat a la demarcació de Barcelona

El càlcul de per­cen­tat­ges no va ser pro­pici al Front Repu­blicà, la coa­lició lide­rada per Albano-Dante Fac­hin i que agrupa la branca de la CUP Poble Lliure; Som Alter­na­tiva, escin­dida de Podem, i Pira­tes de Cata­lu­nya, ja que no van acon­se­guir esgar­ra­par cap escó al Congrés, tot i que en alguns moments sem­blava que esta­ven a punt d’obte­nir-hi un dipu­tat.

En conèixer el resul­tat defi­ni­tiu, des del Casino l’Aliança del Poble­nou, on la for­mació seguia els resul­tats elec­to­rals, Albano-Dante Fac­hin va voler donar les gràcies a les gai­rebé 112.000 per­so­nes que els havien votat. “En una situ­ació nor­mal seríem al Congrés”, va dir el líder del Front.

I és que la seva cam­pa­nya ha estat més que modesta econòmica­ment i no ha tin­gut suport mediàtic, al con­trari d’altres for­ma­ci­ons extra­par­la­mentàries. Tot i que en pre­sen­tar-se van obte­nir en un temps rècord el tri­ple dels avals exi­gits, final­ment no podran por­tar a Madrid la seva pro­posta de deso­bediència pacífica.

“Hem fet una cam­pa­nya amb 30.000 euros i el boi­cot dels mit­jans”, va lamen­tar Albano-Dante Fac­hin, que va recor­dar que, un cop cone­guts els resul­tats, “la situ­ació és la mateixa: pre­sos polítics, exi­li­ats i encau­sats”, per aca­bar excla­ment: “Nosal­tres con­ti­nuem la lluita!”

Per la seva banda, la número dos de la llista, Mabel Rodríguez, també va recor­dar que el Front “con­ti­nuarà exi­gint la uni­tat estratègica per con­ti­nuar el man­dat de l’1 d’Octu­bre”.

Amb un pro­grama adreçat als des­en­can­tats pel blo­queig de la política cata­lana i dels par­tits hegemònics, les línies bàsiques, a més de l’alli­be­ra­ment dels pre­sos polítics, han estat la defensa de la legi­ti­mi­tat democràtica de la lluita per la inde­pendència i un rebuig fron­tal del règim monàrquic espa­nyol.

LA XIFRA

112.000
vots
no van ser suficients perquè el Front Republicà obtingués representació al Congrés dels Diputats.

Permanentment mobilitzats

El Front, que duia a la seva llista cares conegudes com la de Roger Espanyol, el jove que va perdre un ull durant les càrregues policials del referèndum de l’1 d’Octubre, i que ha rebut el suport explícit de cupaires històrics com Mireia Boya i Antonio Baños, s’ha mostrat molt crític durant tota la campanya amb les altres dues forces sobiranistes, ERC i el JxCat. Els ha retret el caïnisme entre totes dues, la falta d’unitat d’acció i també la desmobilització institucional davant les reivindicacions de la ciutadania expressades al carrer. Els membres de la coalició han defensat des del principi la irrenunciabilitat al reconeixement del dret de l’autodeterminació i s’han declarat defensors no possibilistes, estrategs o legalistes del dret a decidir dels catalans, que consideren no negociable. Els majoritaris a l’Estat també han estat objecte de la crítica del Front, que els ha retret la violència “sistemàtica” i el relat de criminalització del sobiranisme.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.