Emprenedors

Menjar sa per ser feliç, també a la feina

Healthy & Happy és una firma que forma en bons hàbits dins l’empresa

Les emo­ci­ons i la manera de men­jar, de cui­nar i fins i tot d’esco­llir els ali­ments estan molt més vin­cu­la­des del que ens ima­gi­nem. No fer una bona digestió, men­jar ràpid i mala­ment acaba reper­cu­tint en la salut, però també en l’estat d’ànim i fins i tot en la capa­ci­tat de tre­ball.

Per això, Neus Elcacho, die­tista inte­grista, autora del lli­bre La dieta de les emo­ci­ons, i la psicòloga Nata­lia Pomar, després de trac­tar molts paci­ents amb pro­ble­mes emo­ci­o­nals que es pro­jec­ta­ven en la seva relació amb l’ali­men­tació, o al revés, van deci­dir enge­gar una firma que fusionés la psi­co­lo­gia i la nutrició i que donés els millors ingre­di­ents per millo­rar la salut inte­gral de les per­so­nes.

D’aquesta ambi­ci­osa aspi­ració, el setem­bre pas­sat va néixer Healthy & Happ, per trac­tar de manera diver­tida i pràctica, i des d’un ves­sant molt emo­ci­o­nal, temes de neu­rociència, nutrició, digestió i també art i cre­a­ti­vi­tat. I aquesta com­bi­nació de matèries que sem­bla­ven incom­bi­na­bles la impar­tei­xen per a equips de pro­fes­si­o­nals d’una mateixa empresa. “Al final del dia, és a la feina on hem pas­sat la major part del nos­tre temps i on també aca­ben sor­tint més les nos­tres man­can­ces en la gestió de les emo­ci­ons”, explica Neus Elcacho, una de les dues sòcies fun­da­do­res.

A més, les empre­ne­do­res van veure clar que havien de foca­lit­zar el seu negoci en les empre­ses, perquè amb una eco­no­mia basada en el conei­xe­ment, les orga­nit­za­ci­ons estan cada cop més pre­o­cu­pa­des per cui­dar els seus emple­ats, i s’han ado­nat que afa­vo­rir el benes­tar inte­gral dels seus equips humans té, a més, un retorn directe sobre l’orga­nit­zació empre­sa­rial: “Ajuda a la retenció del talent, a millo­rar el vin­cle entre els equips i fa aug­men­tar el ren­di­ment i la impli­cació de les per­so­nes en els seus pro­jec­tes labo­rals”, explica Nata­lia Pomar, que asse­gura que gene­ren una potent eina de team­buil­ding.

És per això que les ses­si­ons que ofe­rei­xen les fan en horari labo­ral i les poden impar­tir o bé a la mateixa seu de la com­pa­nyia o bé en una loca­lit­zació externa a l’empresa.

Com que les dues empre­ne­do­res tenen una la llarga experiència i han vis­cut en pri­mera per­sona la poca efec­ti­vi­tat que tenen les clas­ses magis­trals, Healthy &Happy uti­litza una meto­do­lo­gia d’apre­nen­tatge basada en el joc. Fan con­cur­sos i acti­vi­tats dinàmiques perquè l’apre­nen­tatge sigui molt pràctic i es visu­a­lit­zin els efec­tes de les seves deci­si­ons a l’hora de men­jar o en els seus hàbits: “Això et per­met apren­dre sense ser-ne cons­ci­ent i, a més, t’ho pas­ses bé”, explica Elcacho. Així s’aca­ben posant tot­hom a la but­xaca, fins i tot els més escèptics. “Quan par­lem de bons hàbits i de men­jar salu­da­ble sovint es vin­cula amb un tema avor­rit, i nosal­tres volem que es pren­gui consciència que el canvi és diver­tit i que es pot gau­dir d’un estil de vida salu­da­ble”, afe­geix Pomar

Després de les seves jor­na­des, ja no sen­ten a dir: “És que a mi no m’agrada cui­nar” o: “Jo sem­pre he men­jat mala­ment i no passa res.” Aquesta firma fa replan­te­jar mol­tes dinàmiques tòxiques que aca­ben reper­cu­tint en el dia a dia i en la feina.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.