Societat

La fiscalia italiana obre una investigació per segrest de persones a petició dels advocats de l’‘Open Arms’

El fiscal de menors de Palerm assigna tutors a tots els menors del vaixell

La Fis­ca­lia ita­li­ana ha obert una inves­ti­gació per segrest de per­so­nes en el vai­xell de l’ONG espa­nyola Open Arms, que espera amb 134 migrants a bord davant de les cos­tes de Lam­pe­dusa que se li auto­ritzi el desem­bar­ca­ment, i de moment no va diri­gida con­tra ningú en con­cret.

Ha estat la fis­ca­lia de la ciu­tat d’Agri­gento, a Sicília, la que ha obert aquesta inves­ti­gació, després de rebre una petició for­mal per part dels advo­cats de l’Open Arms, infor­men els mit­jans locals.

D’altra banda, Pro­ac­tiva Open Arms ha infor­mat que el fis­cal de menors de Palerm ja ha assig­nat tutors a tots els menors del vai­xell. De moment, els 134 migrants con­ti­nuen a bord de l’Open Arms, tot i que el Minis­teri de trans­ports italià ha donat llum verda a l’entrada al port. Tot i això, el minis­tre de l’Inte­rior, Mateo Sal­vini, manté el seu veto al desem­bar­ca­ment. Aquesta tarda ha fet una piu­lada a Twit­ter per dir que, segons l’ambu­la­tori de Lam­pe­dusa, dels tretze migrants desem­bar­cats per motius de salut “només un tenia una oti­tis”.

Pre­ci­sa­ment va ser aquesta mateixa fis­ca­lia la que va obrir una altra inves­ti­gació l’agost de 2018 con­tra el minis­tre de l’Inte­rior d’Itàlia, Mat­teo Sal­vini, pels delic­tes de segrest, arrest il·legal i abús de poder després d’haver retin­gut durant cinc dies a més d’un cen­te­nar d’immi­grants en Catània.

Sal­vini, que manté els ports del país tan­cats a la immi­gració, no va ser jut­jat per aquests fets, perquè el seu soci en el Govern, l’anti­sis­tema Movi­ment Cinc Estre­lles, va impe­dir que s’aixequés la seva immu­ni­tat.

L’Open Arms espera un port segur des de l’1 d’agost i des del 14 d’agost es troba en aigües ita­li­a­nes, després que la Justícia d’aquest país can­cel·lés la pro­hi­bició sig­nada per Sal­vini i li per­metés dei­xar enrere les aigües inter­na­ci­o­nals.

El líder ultra­dretà, no obs­tant això, no auto­ritza el desem­bar­ca­ment dels 134 migrants, les con­di­ci­ons de salut –físiques i psi­cològiques– dels quals empit­jo­ren amb el pas de les hores, segons ha denun­ciat Open Arms.

L’orga­nit­zació espa­nyola havia dema­nat aquest diven­dres l’eva­cu­ació “amb la màxima urgència per emergència huma­nitària” dels migrants i de la tri­pu­lació.

Per la seva banda, l’ONG ita­li­ana Emer­gency, que ha pujat al vai­xell, ha lamen­tat en un informe que els res­ca­tats es tro­ben en “con­di­ci­ons d’extrema vul­ne­ra­bi­li­tat, tant física com psi­cològica, agreu­ja­des per la incer­tesa i l’estrès que estan vivint, la qual cosa els exposa a sofrir ris­cos psi­co­pa­tològics”.

El pri­mer minis­tre italià, Giu­seppe Conte, va anun­ciar el diu­menge que els Governs d’Espa­nya, Ale­ma­nya, França, Luxem­burg, Por­tu­gal i Roma­nia li han transmès la seva dis­po­ni­bi­li­tat per a aco­llir a una part dels pudo­ro­sos, si bé encara no s’ha for­ma­lit­zat públi­ca­ment cap acord de reu­bi­cació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.