Economia

La pluja aigualeix la fi de la fira de vins

La 39a edició, altre cop a Palafrugell, ha aplegat una vuitantena de cellers

La 39a Fira de Vins i Caves de Catalunya es va tancar diumenge al vespre a Palafrugell, en una vetllada passada per aigua. Si bé és cert que les condicions climatològiques van acompanyar les nits de divendres i dissabte, la jornada dominical no va tenir l’afluència de públic esperada per culpa de la pluja. Malgrat aquest imprevist, enguany s’ha mantingut la tendència de l’edició anterior, que també es va fer a la plaça de Can Mario de Palafrugell.

La fira va començar divendres, amb un augment de visitants provinents de les comarques gironines i d’arreu del país. Tot i això, per contra, enguany s’ha detectat un descens pel que fa a la presència d’estrangers. Durant tot el cap de setmana, les persones que s’han acostat a la fira han gaudit d’una vuitantena de cellers i més de cent referències amb una gran representació de la DO Empordà. En aquest sentit, els visitants han tingut a la seva disposició un servei acurat i personalitzat, ja que a cada barra hi havia un sommelier professional disposat a assessorar i resoldre dubtes sobre l’elaboració dels vins i les característiques de les varietats disponibles.Cal destacar que a la fira hi havia tres estands, dos dels quals dedicats als vins: un als de la DO Empordà, i l’altre amb la presència de la resta de DO catalanes (Montsant, Penedès, Priorat, Costers del Segre, Pla de Bages, Terra Alta, Conca del Barberà, DO Cava i vins qualificats). Per acompanyar, en el tercer estand s’han ofert tastets de formatges artesans de quatre varietats diferents provinents de tot el país.Quant a la cultura, també ha tingut protagonisme durant la Fira de Vins i Caves de Catalunya. A banda de la col·laboració d’entitats culturals com el Museu del Suro, la Fundació Vila Casas i el Dipòsit Modernista –amb jornada de portes obertes inclosa– enguany també hi ha hagut actuacions musicals. Divendres va actuar Toni Solà Quartet, dissabte ho va fer Shu Shu i per diumenge estava previst el concert de Smith & Wesson 38, però es va suspendre a causa de la pluja. Tots els concerts formaven part de la programació del 25è Festival Street Jazz Costa Brava.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.