Emprenedors

Emprenedors catalans funden Assembler School

Badi, Holaluz, Holded, Marfeel i Ulabox s’uneixen per formar i atraure programadors de talent a Barcelona.

La manca de programadors porta de corcoll moltes empreses i aquesta necessitat ha estat el detonant perquè un conjunt d’emprenedors catalans, força reconeguts per les exitoses start-ups que han anat fundant al llarg dels últims anys, hagin decidit ajudar a posar fi a aquest problema. Així, Cristinan Fondevila i Kasia Adamowicz, amb la inestimable col·laboració de Badi, Holaluz, Holded, Marfeel i Ulabox, entre altres, han fundat a Barcelona Assembler School, un centre ubicat al passeig Joan de Borbó de Barcelona, davant del mar, que vol ser d’excel·lència en l’àmbit de la formació i l’atracció de talent tecnològic a Barcelona.

Per començar, el centre presenta un programa bilingüe pioner a l’Estat, focalitzat en l’aprenentatge basat en projectes, a través d’una metodologia col·laborativa en la qual l’alumne esdevé el seu propi professor i avaluador dels seus companys. A l’octubre s’inicia el programa Full Stack Development, que tindrà una durada de nou mesos i un preu de 10.500 euros, que l’alumne no haurà d’abonar fins que trobi feina.

El treball diari i interactiu dels alumnes anirà acompanyat d’un coordinador acadèmic, mentors i d’intervencions d’experts tecnològics del sector, que els guiaran i assessoraran en l’aprenentatge. Aquest programa es centrarà en els àmbits Front-end, Back-end, Software Architecture i Web Development, que habilitaran els estudiants per crear solucions adequades, en qualsevol llenguatge informàtic, per capacitar-los davant els reptes que les empreses els hi demanaran.

La formació que ofereix Assembler School està basada en el model peer learning, que utilitzen prestigiosos centres dels Estats Units, com ara Lambda School i Holberton –centres d’ensenyament als quals es dirigeixen empreses com ara Amazon, Google, Facebook, eBay o Uber per contractar els seus programadors–, i centra l’aprenentatge en la col·laboració entre els alumnes. Són els mateixos estudiants, que hauran de tenir coneixements previs de programació, els qui triaran, analitzaran i donaran resposta als reptes pràctics, i presentaran projectes que entre tots hauran de desenvolupar.

El centre impulsa l’ensenyament per habilitats i capacitats dels alumnes. Aquest mètode permet els estudiants desenvolupar els seus coneixements col·laborant amb els companys, en un entorn d’alt talent i amb metodologies que es fan servir a les empreses. En finalitzar cadascuna de les etapes, són els mateixos estudiants els qui avaluaran (peer-to-peer) els seus companys.

Contracte a èxit.

El nou model d’ensenyament no és l’única novetat que presenta Assembler School. A través del conegut com a tuition free, l’alumne i el centre signen un contracte conforme només haurà d’abonar els estudis si, a l’acabar, aconsegueix un contracte laboral amb uns ingressos mínims de 24.000 euros anuals. Quan això succeeixi, l’estudiant tindrà fins a cinc anys per abonar l’import dels estudis, mensualment i en petites quantitats. “L’innovador contracte a èxit, un element clau per atraure i formar talent tecnològic, permetrà accedir a nous coneixements sense abonar cap quantitat fins que l’alumne trobi feina”, comenta Fondevila, CEO d’Assembler School.

El centre col·laborarà en la recerca de la millor posició i salaris possibles, a través del seus socis i col·laboradors, i no rebrà cap quantitat si es donés el cas que no sorgissin ofertes laborals o aquestes no fossin compensades amb el salari mínim esperat i establert en el contracte.

D’altra banda, Assembler School concedirà 30.000 euros en beques als millors alumnes i als estudiants sense recursos interessats en el programa, prioritzan dones que vulguin desenvolupar carreres tecnològiques. El centre, per a Juan Margenat, COO i cofundador de Marfeel, i col·laborador del projecte, “és una gran iniciativa que cobreix un buit molt important. Ajuda a formar i atraure talent tecnològic tan imprescindible avui en dia, especialment a Barcelona però també a la resta de hubs tecnològics d’Europa”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.