Empreses

Reby aplica la IA a l’aparcament dels patinets elèctrics

L’empresa d’ús compartit de patinets es proposa “amonestar” els usuaris que no facin un estacionament correcte

Reby, companyia que es dedica a l’ús compartit de patinets elèctrics, ha implantat a Barcelona un sistema basat en intel·ligència artificial per garantir l’aparcament correcte dels vehicles.

Aquesta eina, basada en l’aprenentatge per repetició, analitza l’estacionament dels patinets a través de les imatges que generen els propis vehicles estacionats i llança una primera amonestació als usuaris si realitzen un aparcament incorrecte. El sistema, que ja ha estat assajat a ciutats com Saragossa o Gijón, permet reduir el vandalisme i que els vehicles, quan no estan rodant, romanguin lligats de forma acurada, amb ple respecte de l’espai públic. Val a dir que des que Reby va començar a operar, va implantar un sistema d’obligatorietat d’estacionament a les U invertides perquè els usuaris mantinguin l’espai peatonal ordenat, tot diferenciant-se d’altres empreses del sector. Com explica Cristina Castillo, cofundadora de Reby, “es tracta del primer sistema d’aquest estil implantat a Europa, amb el qual volem que Barcelona sigui la ciutat que encapçali la mobilitat sostenible i compartida”. Afegeix que “la micromobilitat ha de ser adequada i mai depredadora de l’espai urbà, donat que el vianant és al capdamunt de tot.”

Reby, fundada el 2018, dissenya, fabrica i distribueix patinets elèctrics per a ús compartit. La seva flota de vehicles és accessible a través del telèfon móbil. El propòsit de Reby és ajudar les persones que cerquen fer un viatge curt a la ciutat, el que s’anomena com a “última milla”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.