Gran angular

El vehicle híbrid sedueix ja el 43% dels conductors

Una enquesta reflecteix que un 43% es passaria al cotxe híbrid, si bé un 52% diu que no es planteja ara canviar de vehicle

El 43% dels conductors triarien un vehicle híbrid si ara haguessin de comprar un cotxe, tot i que la meitat, un 52%, reconeix que no canviaria el seu vehicle actual si no és estrictament necessari, segon una enquesta feta per l’Institut Sondea, encarregada per EasyPark, plataforma digital que ajuda els conductors a gestionar l’aparcament.

Així, mentre que hi ha un 43% disposat a fer la transició cap al vehicle híbrid, un 17% optaria pel cotxe de benzina; un 15% de motor elèctric; un 12% dièsel i un 3% optaria pel gas.

El 48% dels conductors enquestats té assumit que els vehicles dièsel no tenen gaire recorregut a l’avenir immediat, una dada que contrasta amb que el 43% reconeix que compraria un vehicle d’aquest tipus ara. Al parer de David Castaño, Cap d’Equip d’EasyPark España, “el costum de comprar vehicles dièsel està molt arrelada a la societat, i els conductors, tot i ser conscients que el futur passa per una altra mena d’automòbils menys contaminants, es resisteixen a deixar a banda els dièsel i pensen que la transició a altres tecnologies sigui progressiva.”

Més de la meitat dels enquestats s’estima més esperar un altre moments per comprar un cotxe nou, atesa la situació d’incertesa en què es troba el futur dels dièsel. “L’adquisició d’un vehicle és una inversió important i els usuaris prefereixen esperar que el panorama s’aclareixi, saber què passara amb els vehicles que funcionen amb dièsel o si hi haurà ajuts per a la compra de vehicles híbrids o elèctrics.”

Val a dir que les ciutats del sud d’Europa encara tenen deures pendents relacionats amb els vehicles híbrids o elèctrics. Les dades mostren que estem en un moment de canvi, en què és necessari que les ciutats d’impliquin en la implantació de punts de càrrega fàcilment accessibles per als conductors mitjançant aplicacions mòbils. Com diu Castaño, “als països del nord d’Europa, on aquesta tecnologia està més avançada, es troben aplicacions com EasyPark, amb la qual els conductors poden trobar el punt de recàrrega, interactuar amb ell i, a més, pagar el temps d’estacionament mentre el vehicle omple la seva bateria.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.