Empreses

Ampliació de capital de Caixa d’Enginyers

La cooperativa de crèdit ha obert un procés per obtenir 25 milions d’euros

Des del 2011, el grup ha crescut un 74% en nombre de socis

Caixa d’Enginyers ha obert un procés d’ampliació de capital per valor de 25 milions d’euros, per tal d’abordar en el futur immediat inversions en el capítol tecnològic, l’increment de la base de socis i impulsar la concessió de crèdit a particulars i empreses.

L’ampliació de capital, que es destina exclusivament als socis i romandrà oberta fins el 15 d’octubre, vol aprofundir en la transformació digital de l’entitat, tot mantenint un alt nivell de servei al soci.

Com diu Josep Oriol Sala, president de Caixa d’Enginyers, “aquesta operació s’emmarca en un context de canvi, on la transformació digital és un dels pilars claus i un dels eixos estratègics del grup.” Per la seva banda, Joan Cavallé, director general, afirma que “l’acollida per part dels socis està sent extraordinària i ens ofereix una base sòlida per a escometre amb seguretat i convicció els reptes tecnològics, reguladors i de creixement que ens plantegem, caminant, una vegada més, al costat dels nostres socis.”

Des del 2011, any de l’última ampliació de capital, el Grup Caixa d’Enginyers ha crescut més d’un 74% en nombre de socis, un 46% en volum de negoci i un 59% en la ràtio de liquiditat estructural.

En termes de la ràtio de solvència CET1, la cooperativa de crèdit ha registrat una ràtio del 14,24% al tancament de l’exercici 2018, molt superior a la mitjana sectorial i als requeriments de capital exigits, que s’han incrementat notablement en els últims anys. L’ampliació de capital té com a objectiu continuar creixent amb aquesta sòlida posició de solvència i amb uns recursos propis que en la seva totalitat siguin de la màxima qualitat.

El creixement del grup i de la inversió creditícia als socis han estat fins ara absorbits pels resultats obtinguts per l’entitat, que ha generat un creixement orgànic de capital.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.