Empreses

Laboratoris Vilardell contractarà una desena d’empleats

La firma s’ha especialitzat en la salut digestiva i preveu ser present en dos mercats exteriors el 2021

La facturació d’enguany es preveu que creixi un 15% respecte a la de l’any anterior

L’empresa de caràcter familiar Laboratoris Vilardell ja té fixat el nou pla estratègic de cara a l’any vinent, quan es compliran 85 anys del seu naixement. El punt més rellevant és la decisió, ja aprovada, d’incorporar-hi una desena de treballadors els pròxims mesos, que suposarà incrementar el 50% el nombre de llocs de treball que té en l’actualitat. L’altra decisió és voler ser present en dos mercats internacionals, fet que suposarà posar en marxa l’any vinent el nou departament d’internacional per explorar nous països per distribuir els productes farmacèutics, molt concentrats darrerament, en l’àrea de salut digestiva.

Nascuda l’any 1934, Laboratoris Vilardell va ser molt coneguda pels tradicionals i efectius supositoris de glicerina. Ara, amb seu a Sant Feliu de Llobregat, té una vintena de treballadors comandats per Clara Oller Vilardell, la tercera generació familiar, que ja acumula 30 anys d’ofici i experiència en la farmacèutica catalana.

“La innovació i l’especialització en la salut digestiva ens retorna als nostres orígens”, explica Ricard Garcia Oller, director de màrqueting, que està pilotant l’expansió empresarial de la firma. Una expansió que, a més de l’increment de la plantilla, implica l’obertura de nous mercats internacionals. “De moment seran dos països que ara estem analitzant i que s’acabaran de definir en pocs mesos per començar l’any 2021”, comenta el membre de la quarta generació familiar, que és economista i responsable de l’àrea tecnològica i vendes de la companyia.

Aquesta expansió coincideix amb la reorientació de l’activitat molt centrada en la salut digestiva. Per això és va crear fa un any i mig la marca Vilardell Digest, que ja disposa de sis fàrmacs emparats per estudis clínics i basats en components d’origen natural. El Melax, un microènema que ajuda a evacuar i allibera les irritacions de l’intestí, n’és un.I també el Bilax, una càpsula de doble acció per alleugerir l’estrenyiment. Un aspecte “essencial” per a l’empresa és la prevenció. Amb aquesta finalitat Vilardell ha creat diverses referències, com ara el Transit, el Probisec i el Probilac. També té “molta acceptació” el Digesben, una càpsula digestiva que ajuda a fer la digestió i evita el malestar.

Aquesta línia de fàrmacs van suposar “el 3% de la facturació el 2018” i preveuen que “superi el 6% enguany”, diu Ricard Garcia. En l’actualitat els productes de la firma octogenària arriben de manera directa a unes 5.000 farmàcies de tot l’Estat espanyol. “La nostra voluntat és seguir creixent arreu i millorar la nostra posició en la salut digestiva integral i sent l’únic laboratori espanyol focalitzat exclusivament en aquest camp”, asseguren fonts de l’empresa.

El bon moment que passa la farmacèutica, tal com assegura la direcció, es fa palès amb el números. El 2018 Laboratoris Vilardell va facturar 3,9 milions d’euros, la previsió per a enguany és situar-se en els 4,6 milions, un creixement d’un 15% que es produeix pocs mesos abans de la celebració del 85è aniversari de l’empresa de caràcter familiar.

Han passat molts anys des que Joan Vilardell, un farmacèutic inquiet i innovador, va fundar l’empresa a la rebotiga de la farmàcia de Gran Via a la cantonada amb Pau Claris. En aquell moment hi treballaven una vintena d’empleats. Com que el negoci creixia es va traslladar a Esplugues de Llobregat el 1965. Llavors, el negoci, el va agafar la seva filla Clara Vilardell, que va consolidar l’empresa i el seu producte més tradicional. Ara és la neta del fundador, Clara Oller i Vilardell, la màxima responsable.

LAB. VILARDELL

Facturació
3,9 M€
Treballadors
20
Any de fundació
1934
La farmacèutica Laboratoris Vilardell només té al cap consolidar l’expansió empresarial per preparar l’empresa per a les pròximes dècades. La base del creixement seran la innovació, la prevenció i la internacionalització.
La història

L’origen de la farmacèutica actual

Joan Vilardell Garriga -fundador de Laboratoris Vilardell el 1934- va adquirir la farmàcia de Gran Via de Barcelona al doctor Luis Amargós i Beltran l’any 1928, tot i que aquesta farmàcia va ser inaugurada el 1919 per José Julio Trenard i Machiran. Actualment, el local ha estat remodelat i s’hi ha establert una entitat financera.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.