Emprenedors

Una firma que té cura dels teus ulls

Les ulleres Barner eviten els efectes secundaris de l’exposició a les pantalles

La història de Bar­ner, una empresa emer­gent bar­ce­lo­nina de screen glas­ses (ulle­res que pro­te­gei­xen de la llum blava que eme­ten els dis­po­si­tius electrònics), es va ges­tar, l’any 2014, a milers de quilòmetres de la capi­tal cata­lana. En con­cret, en un sofà de la casa de Bali d’uns amics comuns d’Edu­ard Gaya i Ramón Pérez. Els dos vivien a Àsia per feina i estu­dis i ales­ho­res no s’ima­gi­na­ven que com­par­tir habi­tació en les seves vacan­ces aca­ba­ria con­ver­tint-se en el punt de par­tida de la seva empresa.

Dos anys després d’aque­lla tro­bada, Edu­ard Gaya va tru­car a Ramón Pérez per expli­car-li la seva idea de negoci. La pro­posta el va seduir prou­per dei­xar la como­di­tat de tre­ba­llar per a una mul­ti­na­ci­o­nal i començar ple­gats un viatge cap al món de l’empre­ne­do­ria.

La seva aposta de negoci és dotar de qua­li­tat, dis­seny i marca unes ulle­res que evi­ten la seque­dat d’ulls, mareig i migra­nyes que genera el fet d’estar expo­sats mol­tes hores a pan­ta­lles. El pro­ducte ja estava inven­tat, però Bar­ner (que ve de Barna) li donava un altre aspecte i el con­ver­tia en una peça atrac­tiva diri­gida a un públic molt ampli, que no fa ser­vir ulle­res habi­tu­al­ment però que sí que pateix els efec­tes d’una exces­siva recepció de llum blava.

Per posar en marxa la ini­ci­a­tiva empre­sa­rial, els dos joves (poc més de 30 anys) van con­fiar en el crowd­fun­ding a Kicks­tar­ter. En la pri­mera cam­pa­nya van recap­tar 130.000 euros de 1.200 per­so­nes de 62 països dife­rents. La gran majo­ria d’aquests petits inver­sors no només van apor­tar el capi­tal per aju­dar a posar en marxa Bar­ners, sinó que a més van gene­rar el back­ground sufi­ci­ent per rede­fi­nir el pro­ducte.

Tots havien rebut les ulle­res i molts d’ells van con­tes­tar una enquesta qua­li­ta­tiva. “Les seves pro­pos­tes ens van fer can­viar l’estil, ara més fle­xi­bles i també el mate­rial de la mun­tura, que enca­ria massa el pro­ducte. Amb les adap­ta­ci­ons pro­po­sa­des hem acon­se­guit abai­xar el preu a 49 euros”, explica Gaya. L’octu­bre del 2018 van llançar la segona cam­pa­nya de crowd­fun­ding per ini­ciar la pro­ducció a major escala i en només cinc mesos van aixe­car 750.000 euros. Va ser un èxit rotund que els va insu­flar l’ener­gia sufi­ci­ent per seguir llui­tant pel seu pro­jecte.

Els empre­ne­dors expli­quen que con­fiar en el crowd­fun­ding per capi­ta­lit­zar la firma era una idea fixa des de la seva cre­ació: “No havíem dei­xat les mul­ti­na­ci­o­nals en què tre­ballàvem, on sem­pre acabàvem depe­nent d’ordres supe­ri­ors, per pas­sar a depen­dre de les exigències dels inver­sors, el crowd­fun­ding ens dona la lli­ber­tat que buscàvem”, explica Ramón Pérez.

Les ven­des de les Bar­ners van començar per la via del comerç en línia, però aviat es van ado­nar que un pro­ducte d’aquesta mena neces­si­tava també venda en retail. Així que han tan­cat acords amb fir­mes dis­tribuïdores per entrar a cade­nes com ara les boti­gues Natura, i altres grups com ara la tec­nològica Media Markt.

Els empre­ne­dors espe­ren tan­car l’any amb 1 milió de fac­tu­ració i doblar els ingres­sos l’any 2021. “Ens agra­da­ria arri­bar als 3 mili­ons”, diuen.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.