Empreses

Onalabs dissenya un pegat per mesurar el rendiment de l’esportista

L’empresa barcelonina ha aconseguit que el seu dispositiu mesuri els nivells de lactats dels esportistes a través de la suor

Onalabs ha dissenyat un dispositiu que mesura els nivells de lactat dels esportistes a través de la suor, per ajudar-los a optimitzar el seu rendiments, alhora que redueix al mínim les probabilitats de lesions, amb l’objectiu de millorar els mètodes d’entrenament.

El dispositiu és un pegat que s’enganxa a la pell i mesura el lactat en temps real. Està format per un sensor d’un sol ús que mesura contínuament la concentració de lactat i d’un hardware que incorpora altres tipus de sensors i l’electrònica. La informació és processada per un conjunt d’algoritmes que ha desenvolupat la startup i posteriorment es transmet, via wifi o Bluetooth al telèfon mòbil o rellotge intel·ligent a través d’una aplicació que ofereix recomanacions personalitzades a cada esportista. Així, l’usuari pot conèixer millor el seu estat físic i el seu rendiment muscular i esportiu.

Evitar riscos.

A parer del director general d’Onalabs, Josep Cardona, aquest projecte ha estat motivat perquè “actualment molta gent segueix rutines d’entrenament, però no coneix prou ni el seu cos ni els seus límit, fet que comporta riscos per a la salut.” Així doncs, “si es monitoritza en temps real el nivell de lactat, es pot preveure millor la fatiga muscular, un element clau del rendiment esportiu, i així adaptar l’entrenament, tant en el cas d’esportistes amateurs com d’.” Segons el director general d’Onalabs, “el valor afegit del dispositiu d’Onalabas rau a poder conèixer el nivell de lactat mentre s’està entrenant i el fet d’aconseguir-ho a través de la suor i no de la sang, com s’està fent actualment.” Onalabs també preveu que els metges i entrenadors responsables de fer el seguiment físic dels esportistes, ja siguin amateurs o d’elit, puguin rebre la mateixa informació que els atletes per poder adequar les seves rutines en tot moment. D’aquesta manera, “l’equip que acompanya l’esportista pot adaptar l’entrenament i les càrregues de treball perquè pugui arribar al seu màxim rendiment i evitar lesions importants.”

Fundada a finals del 2016 a Barcelona, Onalabs té actualment un equip de vuit persones. L’empresa preveu començar a comercialitzar el seu dispositiu a finals del 2020, ja que actualment es troba en un procés de validació del prototipus del producte amb un equip de metges esportius. A més a més, té oberta una ronda de finançament per accelerar la introducció del producte al mercat.

Onalabs ha estat beneficiària de l’ajut Startup Capital d’ACCIÓ. Ha rebut 75.000 euros que podrà destinar a finançar les activitats derivades de l’execució del pla de negoci inicial.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.