Gran angular

Eurecat i Asics dissenyen una pala de pàdel reciclable

El centre tecnològic i la multinacional, junts en el projecte Recypadel

El centre tecnològic Eurecat s’ha associat amb l’empresa de material esportiu Asics per fabricar pales de pàdel des d’una perspectiva sostenible i d’economia circular.

El projecte en què col·laboren s’anomena Recypadel cobeja arribar a un producte més sostenible mitjançant l’ús de materials més recicables. Com diu María Eugenia Rodríguez, directora de la Unitat de Materials Composites d’Eurecat, aquest projecte d’R+D “obre la porta al reciclatge del producte mitjançant l’ús de matrius i reforços més sostenibles i reciclables, materials de nova generació molt poc utilitzats fins ara al sector i que han d’afavorir la fàcil separació dels components de la pala per al seu reciclatge en finalitzar la seva vida útil.” A més a més, també s’està optimitzant una tecnologia de fabricació d’altra productivitat i flexible, que permeti obtenir pales d’alta qualitat per a diferents tipus de compòsit.

Per la seva banda, el Projecte Manager New Business & Innovation d’Asics, Arnau Bermejo, explica que “Asics, com a líder indiscutible en el sector del pàdel des del 2009, moment en què va llançar al mercat la primera sabatilla exclusiva per a la pràctica d’aquest esport, entén la situació actual com una oportunitat immillorable per desmarcar-se dels seus competidors com ha fet sempre, mitjançant la innovació tecnològica.” Afegeix que “el futur del material esportiu passa per un producte molt tècnic a la pista durant la seva vida útil i un impacte mediambiental bais un cop deixa de ser funcional.”

El projecte Recypadel està cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional de la Unió Europea en el marc del Programa Operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.