Emprenedors

Una firma que digitalitza l’advocacia

El fundador de RedPoints aspira a crear un ‘hub’ de ‘legal tech’ a Barcelona

Josep Coll és fun­da­dor de Red Point, una empresa que va ini­ciar amb 3.000 euros l’any 2009 després de qua­tre intents fallits. Actu­al­ment, aquesta firma està con­si­de­rada una de les vint-i-cinc starts-ups tec­nològiques més impor­tants d’Europa. Només a Bar­ce­lona hi tre­ba­llen 300 per­so­nes i prop de mig cen­te­nar a l’ofi­cina que tenen de Nova York

Ara bé, tot i l’èxit acon­se­guit, fa any i mig, Josep Coll, satu­rat física­ment i emo­ci­o­nal­ment per l’esforç que havia supo­sat cons­truir des de zero aquesta com­pa­nyia, va deci­dir dei­xar-ne de por­tar la gestió del dia a dia i va fer un pas enrere. Tenia uns nous i ambi­ci­o­sos objec­tius que com­plir, però ara des d’una pers­pec­tiva per­so­nal.

La seva mare havia mort de càncer amb un somni sense com­plir: viat­jar a la Polinèsia, i Josep Coll li va pro­me­tre que com­pli­ria el seu gran desig.

Fa nou mesos, va empren­dre aquest viatge de dol i alhora catàrtic amb la passió amb què s’embarca en els seus pro­jec­tes i, a més, amb con­tin­gut soli­dari.

Després de mig any tra­ves­sant el món per arri­bar a la Polinèsia en moto, ha acon­se­guit el rècord de distància recor­re­guda en soli­tari al punt més al sud-est del pla­neta i també ha acon­se­guit recap­tar 24.000 euros per posar en marxa un pro­grama de musi­co­teràpia per a nens en estat ter­mi­nal.

“Sem­pre he dedi­cat una part del meu temps a fer coses per als altres. Els empre­ne­dors que tenim el super­po­der de pen­sar una cosa i fer-la, fins i tot quan no hi ha diners, crec hauríem d’inver­tir una part d’aquest talent en temes soci­als”, se sin­cera Coll.

De fet, amb aquesta filo­so­fia de vida, quan fa cinc anys la filla d’uns amics va emma­lal­tir d’un càncer rar, va crear l’asso­ci­ació Anita per a l’inves­ti­gació sobre càncer infan­til, des de la qual recent­ment han donat 1 milió d’euros a l’Hos­pi­tal Sant Joan de Déu.

També ha posat en marxa el telèfon ver­mell de l’empre­ne­dor, per asses­so­rar empre­ne­dors. Els bene­fi­cis de cada tru­cada van a l’ONG bar­ce­lo­nina Sense Sos­tre, que atén per­so­nes que viuen al car­rer.

A més del con­tin­gut social, el viatge a la Polinèsia li va ser­vir per aga­far l’ener­gia i refle­xi­o­nar molt sobre el nou pro­jecte empre­sa­rial. Coll, que és advo­cat de for­mació, està tre­ba­llant en la cre­ació d’una start-up dedi­cada a l’eli­mi­nació de con­tin­gut de les per­so­nes a inter­net. En pocs mesos sor­ti­rem al mer­cat.

Ara com ara, aquesta firma legal tech encara s’està cui­nant i es troba en un moment de cerca de per­so­nal i socis. “Espero que en aquesta nova aven­tura empre­ne­dora sigui tot més fàcil. A l’ante­rior vaig haver de dedi­car molts esforços per acon­se­guir el com­promís dels inver­sors. Fins i tot em vaig fer pro­fes­sor d’uni­ver­si­tat per millo­rar la cre­di­bi­li­tat”, recorda.

El seu pro­jecte és ben ambiciós, perquè aspira a crear un hort d’empre­ses de legal tech, i amb un petit fons d’inversió, aju­dar a fer-les créixer per a després crear també un club d’inversió. De moment, Coll s’ha con­ver­tit en busi­ness angel de legal tech i està ges­ti­o­nant jun­ta­ment amb Bar­ce­lona Tech City la pos­si­bi­li­tat de crear un hub de legal tech.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.