Focus

oxolife

Biotecnologia que ajuda la dona a ser mare

Oxo­life és una empresa emer­gent bio­tec­nològica que es dedica al desen­vo­lu­pa­ment d’un fàrmac per millo­rar la fer­ti­li­tat feme­nina. El que la fa única és que es tracta de la pri­mera cen­trada a afa­vo­rir la implan­tació de l’embrió en l’endo­me­tri, una neces­si­tat mèdica no coberta.

Els fun­da­dors d’Oxo­life, Ignasi Canals i Agnès Arbat, es van conèixer tre­ba­llant en una empresa far­macèutica i després de mol­tes con­ver­ses es van con­ver­tir en empre­ne­dors amb l’ambiciós objec­tiu de por­tar al mer­cat els avenços en recerca d’una molècula que havia inves­ti­gat Ignasi Canals durant els seus temps d’uni­ver­si­tari i de doc­to­rand.

Canals, doc­tor en bioquímica, i Arbat, met­gessa espe­ci­a­lit­zada en salut de la dona, van cons­ti­tuir el 2013 la bio­tec­nològica i un any després van arri­bar a un acord amb la far­macèutica Kern Pharma per enge­gar l’acti­vi­tat inves­ti­ga­dora. En qua­tre anys van acon­se­guir una inversió de gai­rebé 3 mili­ons d’euros per donar empenta a la recerca. L’any 2018 van recu­pe­rar el 100% d’Oxo­life i ales­ho­res van ini­ciar una altra recerca, la foca­lit­zada a tro­bar inver­sors per aixe­car capi­tal i con­ver­tir en fàrmac els seus des­co­bri­ments. I ho van acon­se­guir.

Han tan­cat un acord amb un con­sorci que lidera Inve­re­ady, en què par­ti­ci­pen també el CDTI, el Banc Saba­dell, una ofi­cina fami­liar i un fons d’inversió basc, que supo­sarà una inversió de 4 mili­ons d’euros que se sumen a 1 milió aixe­cats a través de la pla­ta­forma Capi­tal Cell. La idea és dedi­car aquest capi­tal a superar la fase 2 (per desen­vo­lu­par un fàrmac han depas­sar tres fases, cadas­cuna amb unes pro­ves i cer­ti­fi­ca­ci­ons dife­rents).

Arbat explica que la seva intenció és que en dos anys i un cop superada la fase 2 puguin lli­cen­ciar el seu fàrmac perquè una gran firma s’ocupi de la fase final i la comer­ci­a­lit­zació del medi­ca­ment. Arbat asse­gura que Oxo­life ha des­per­tat molt d’interès entre algu­nes grans fir­mes. I amb raó, cada any 75 mili­ons de dones a tot el món reben un diagnòstic d’infer­ti­li­tat i només un 50% dels mili­ons de tècni­ques de repro­ducció assis­tida que es prac­ti­quen tenen èxit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.