Empreses

ADmit Therapeutics ja ha aconseguit 4,2 milions per al seu test de detecció precoç de l’Alzheimer

L’espin-off de l’IDIBELL acaba de tancar una ronda de 785.000 euros

La com­pa­nyia ADmit The­ra­peu­tics ha acon­se­guit cap­tar 4,2 mili­ons d’euros per al seu pro­jecte de desen­vo­lu­pa­ment d’un test de detecció precoç de l’Alz­hei­mer, després que en la dar­rera ronda de finançament, lide­rada per Ship2B, hagi acon­se­guit 785.000 euros.

Aquesta suma s’afe­geix als 34 mili­ons d’euros de l’EIC Acce­le­ra­tor, eina del Con­sell Euro­peu d’Inno­vació, que ofe­reix un model mixt de capi­tal i sub­venció.

ADmit The­ra­peu­tics és una spin-off de l’Ins­ti­tut d’Inves­ti­gació Biomèdica de Bell­vitge (IDI­BELL), cre­ada el 2017. La seva acti­vi­tat se cen­tra en el desen­vo­lu­pa­ment d’un test de diagnòstic precoç per a la malal­tia de l’Alz­hei­mer basat en una anàlisi de sang d’un eguit de bio­mar­ca­dors epi­genètics, tot fent ser­vir tècni­ques de seqüenci­ació de l’ADN de dar­rera gene­ració. El finançament que s’ha asso­lit es des­ti­narà a com­ple­tar la prova de con­cepte clínica per ini­ciar la vali­dació clínica el 2021 i obte­nir el mar­cat CE el 2023.

Com explica Marta Bar­rac­hina, direc­tora gene­ral i cofun­da­dora de l’empresa, “el nos­tre prin­ci­pal objec­tiu és desen­vo­lu­par una prova de diagnòstic precoç per implan­tar-la a la pràctica clínica. A curt ter­mini, el test per­metrà opti­mit­zar el reclu­ta­ment dels paci­ents als assa­jos clínics, de tal manera que s’incre­men­ta­ria la pos­si­bi­li­tat d’iden­ti­fi­car un fàrmac cura­tiu, en poder demos­trar-se la seva eficàcia.” Com afe­geix, “no hi ha a hores d’ara un fàrmac cura­tiu per a l’Alz­hei­mer perquè els assa­jos clínics han pre­sen­tat una taxa d’èxit del 0,4%, la més baixa de totes les malal­ties greus de gran pre­va­lença.” Actu­al­ment, hi ha un infra­di­agnòstic de la malal­tia i s’acos­tuma a fer a la fase mode­rada amb un retard d’entre 12 i 24 mesos, un cop han apa­re­gut els símpto­mes. “El pro­blema radica en què la malal­tia pre­senta un període asimp­tomàtic que pot durar fins a 20 anys”, segons remarca la doc­tora Bar­rac­hina.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.