Empreses

AEC Vida innova en les tècniques de desinfecció

El nou tractament només s’aplica un cop a l’any i té un caràcter preventiuAEC Vida té el drets de la tecnologia per a l’Estat espanyol

La solució vol estimular la prevenció en la higiene d’espais de tota mena

La irrupció de la covid-19, a banda de des­ple­gar estratègies defen­si­ves des del camp estric­ta­ment mèdic, amb l’apli­cació mas­siva de vac­cins a la població, també ha fet aflo­rar solu­ci­ons per higi­e­nit­zar ambi­ents i evi­tar així pre­ven­ti­va­ment l’expansió del virus. L’empresa cata­lana AEC Vida ha lliu­rat al nos­tre mer­cat una solució inte­gral que per­met, a través d’un pol­vo­rit­za­dor elec­tro­estàtic, eli­mi­nar bac­te­ris i virus de l’ambi­ent, durant un any sen­cer, amb només una apli­cació.

AEC Vida és una empresa cata­lana que ha adqui­rit els drets de la solució de la danesa ACT Cle­an­Coat, per des­ple­gar-la als mer­cats d’Andorra i l’Estat espa­nyol. De fet, la soci­e­tat AEC Vida es va cons­ti­tuir l’any 2014, però el CEO de la firma, Joan Llo­part, explica: “Vam con­si­de­rar que el mer­cat espa­nyol no estava en aquell moment prou madur perquè s’hi introduís una nova tec­no­lo­gia de desin­fecció d’espais com aquesta.” Tan­ma­teix, durant aquests anys, aquesta nova tec­no­lo­gia s’ha anat des­ple­gant arreu. Com diu Llo­part, “molts res­pon­sa­bles de salut d’arreu del món no s’han espe­rat que vingués una pandèmia”. Així, un banc com Car­ne­gie ha pogut com­pro­var que, després de l’apli­cació d’aquesta tec­no­lo­gia de desin­fecció en els seus espais de tre­ball, “a banda de pro­te­gir els cli­ents, ha acon­se­guit reduir espec­ta­cu­lar­ment les bai­xes labo­rals”. A la vora de casa nos­tra, a les pis­tes d’esquí de Grand­va­lira, a Andorra, l’apli­cació de la nova solució ha supo­sat un canvi radi­cal: “Abans, els pol­vo­rit­za­dors, amb un desin­fec­tant de base alcohòlica, s’havien d’apli­car dos cops al dia, i feien malbé els vinils dels tele­ca­di­res.”

Camps de fut­bol.

També han con­fiat en la nova solució, i l’empresa con­fia en la capa­ci­tat de pres­cripció que puguin tenir, un dels prin­ci­pals clubs de fut­bol de la Bun­des­liga, el Borus­sia Mönchen­glad­bach, que ho ha apli­cat al seu estadi, el Borus­sia Park, i la pres­ti­gi­osa publi­cació de viat­ges Nati­o­nal Geo­grap­hic, que ho ha fet en el seu vai­xell Explo­rer. En un entorn tan sen­si­ble a les infec­ci­ons com les esco­les bres­sol, aquesta nova pro­posta també ha estat tes­tada, en aquest cas a Sin­ga­pur i Tailàndia, amb resul­tats prou enco­rat­ja­dors. També ha cap­tat l’atenció als EUA, on s’està apli­cant a diver­sos estats, per repli­car l’èxit que ja s’ha asso­lit a tota l’àrea dels estats escan­di­naus, Holanda i Ale­ma­nya, amb cli­ents com ara Red Car­na­tion Hotels, Post Ranch Inn, Borgo Santo Pie­tro i Dansk Limou­sine Ser­vice.

El pla de negoci de l’empresa pre­veu per a l’any vinent un volum de negoci d’1,2 mili­ons d’euros, si bé, segons com es com­porti el mer­cat, aquest llistó es pot depas­sar amb escreix. La pro­posta d’AEC Vida d’alguna manera pretén fer un gir a la cul­tura de la pre­venció que ara mateix impera: “Ens carac­te­rit­zem res­pecte dels altres desin­fec­ta­dors, que fan ser­vir ozó, llei­xiu o altres pro­duc­tes químics, que es posen en fun­ci­o­na­ment per al moment en què es mani­festa la infecció, sense pre­ve­nir que es pot tor­nar a esde­ve­nir al cap d’un temps.” Amb aquest trac­ta­ment, d’un any de durada després de ser apli­cat, es fomenta l’acció d’anti­ci­par-se a l’apa­rició de nous virus o bac­te­ris. Val a dir que AEC Vida ha hagut de patir els atzars burocràtics tan habi­tu­als en el nos­tre entorn nor­ma­tiu. Tot i que ja consta en el Regis­tre Ofi­cial d’Esta­bli­ments i Ser­veis Pla­gui­ci­des (Roesp), hi figura com a comer­ci­a­lit­za­dor en lloc d’apli­ca­dor. En tot cas, fonts del Depar­ta­ment de Salut ja han comu­ni­cat a l’empresa que pot començar a tre­ba­llar. AEC Vida ja està en con­tacte amb diver­ses clíniques de salut men­tal per imple­men­tar la solució. Tes­tat i accep­tat pels orga­nis­mes com­pe­tents de la UE, la solució d’AEC Vida també dis­posa de la cer­ti­fi­cació d’ITEL (Ins­ti­tuto Técnico Español de Lim­pi­eza), que avala que no és per­ju­di­cial per a la salut.

L’espai s’autodesinfecta

En aquesta solució, s’aplica amb un polvoritzador electroestàtic un producte amb base de diòxid de titani nanotecnològic, sobre la superfície que s’escaigui, talment com parets, mobles, dispositius, poms de porta, finestres i altres. La llum, natural o artificial, per un efecte de fotocatàlisi, fa que aquestes superfícies adquireixin propietats autodesinfectants, i qualsevol bacteri o virus suspès a l’ambient s’elimina. És una solució ideal per a espais no gaire ventilats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.