Emprenedors

Alta gastronomia per endur

L’anterior xef de l’hotel Mandarin crea Bentto, un restaurant virtual

Bentto no és un res­tau­rant, però ser­veix men­jar per endur; no té tau­les, ni cam­brers, sinó repar­ti­dors amb bici­cleta o amb moto que t’apro­pen l’àpat allà on vul­guis.

Bentto no és un res­tau­rant nor­mal, és un res­tau­rant vir­tual amb una cuina al car­rer San­taló de Bar­ce­lona des d’on desen­vo­lupa i ela­bora una carta d’àpats tra­di­ci­o­nals amb un toc de sofis­ti­cació que t’arriba a casa o a l’ofi­cina amb ser­vei de deli­very com Glovo i Uber Eats i també amb un equip de dis­tribuïdors pro­pis.

A Bentto no ofe­rei­xen pizza, ni men­jar asiàtic, ni res que es pugui rela­ci­o­nar amb el fast food. Bentto té oferta de men­jar casolà, com el que faria la teva mare o la teva àvia, però amb un valor més que incor­pora el que ha estat xef de l’Hotel Man­da­rin de Bar­ce­lona. De fet, Ismael Alonso, un dels fun­da­dors de Bentto i qui està al cap­da­vant dels fogons d’aquest res­tau­rant vir­tual, ha tre­ba­llat com a xef de cuina jun­ta­ment amb els refe­rents del món de la gas­tro­no­mia. Ha pas­sat per les cui­nes dels millors res­tau­rants, amb xefs com Sergi Arola, Martín Bera­sa­te­gui i col·labo­ra­dor estret d’Ángel Leon i Paco Pérez i ha estat el xef exe­cu­tiu del Man­da­rin.

Aquest pro­jecte tam­poc ha nas­cut com a reacció a la pandèmia; de fet, l’havien d’enge­gar just abans que esclatés la crisi sanitària, però el van haver d’ajor­nar perquè les obres d’habi­li­tació del local es va atu­rar en sec amb la decla­ració de l’estat d’alarma.

Mesos abans de l’inici de la fatídica crisi sanitària mun­dial, els dos fun­da­dors del pro­jecte empre­sa­rial, Ismael Alonso i Albert Roig, dos rio­jans esta­blerts a Bar­ce­lona, es van ado­nar que hi havia un canvi de con­sum en els àpats de mig­dia a les zones d’ofi­ci­nes de Bar­ce­lona. “Cada cop més arri­bava men­jar per endur fins a la feina; els emple­ats esta­ven reduint les sor­ti­des a dinar al res­tau­rant de la can­to­nada i tam­poc car­re­ga­ven sem­pre amb els tàpers pro­pis. Vam veure una nova opor­tu­ni­tat de negoci i vam voler ofe­rir uns àpats dife­rents”, explica Albert Roig.

L’octu­bre pas­sat, Bentto va començar a fun­ci­o­nar i van deci­dir ser­vir-se de pla­ta­for­mes de deli­very per tenir més visi­bi­li­tat. “Estem per­ma­nent­ment apre­nent d’aquest món; la part bona és que hem nas­cut com a deli­very, no car­re­guem estruc­tu­res de cos­tos dels res­tau­rants físics, però tenim uns altres cos­tos com l’envi­a­ment i el packa­ging i les exigències que impo­sen les pla­ta­for­mes de dis­tri­bució”, etziba Roig.

Tal com explica un dels seus fun­da­dors, Bentto aspira a assu­mir un repar­ti­ment exclu­si­va­ment propi, sense haver de depen­dre de ter­cers. “A part de per les con­di­ci­ons que se’ns dema­nen, perquè d’aquesta manera tin­drem el con­trol de repar­ti­ment i el con­tacte directe amb l’usu­ari, amb el retorn d’infor­mació que això ens pot repre­sen­tar”, explica Roig.

De moment, volen con­so­li­dar el model a Bar­ce­lona, la ciu­tat que els ha vist néixer, i després, a mitjà ter­mini, es plan­te­ja­rien repli­car el negoci a Madrid.

Tot i que van començar ser­vint només al mig­dia i a les ofi­ci­nes, han ampliat l’oferta als caps de set­mana i en horari noc­turn.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.